Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.12.2017.
13:13 >> 17:41h
Vestionline A

Vučić rekao da će stav BiH po pitanju Kosova biti isti kao i stav Srbije, Bakir imao "pojašnjenje"

Bosna i Hercegovina će u vezi pitanja Kosova i Metohije imati isti stav kao i Srbija, sve dok Srbija ne zauzme drugačiji stav, dogovoreno je danas na sastanku predsedniska Srbije sa članovima Predsedništva BiH.

Tanjug
Bakir Izetbegović pojašnjava, Aleksandar Vučić nasmejan 

- E, ovako vam izgleda sve... - konstatovao je danas, uz osmeh, srpski predsednik Aleksandar Vučić posle ispada Bakira Izetbegovića na pres konferenciji, na kojoj su on i predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović preneli da je dogovoreno da će zvanično Sarajevo stav po pitanju Kosova i Metohije prilagođavati politici Beograda. 

Izetbegović je, naime, "izdvojio" svoje mišljenje, istupajući, mimo predsedavajućeg tog tela, Dragana Čovića, pred novinarima, rečima da će se spoljna politika po tom pitanju voditi u Sarajevu, te da će konsultovati susede i EU.

Skandal se, međutim, nije dogodio, jer je Čović, iako "ispravljen", odćutao Izetbegovićev istup, a Vučić je na provokaciju lakonski i uz osmeh konstatovao da je to tako sa "tročlanim" predsedništvom. 

Na početku pres konferencije, inače, Čović je rekao:

- Naš stav, stav tri člana Predsedništva, kada je reč o unutrašnjim pitanjima Srbije, je da ćemo ta otvorena pitanja u vođenju spoljne politike prilagođavati stajalištima Beograda. 

Predsednik Srbije je danas na početku obraćanja na pres konferenciji preneo da je na sastanku dogovoreno da će Bosna i Hercegovina u vezi pitanja Kosova i Metohije imati isti stav kao i Srbija, sve dok Srbija ne zauzme drugačiji stav, te da je to rečeno na sastanku sa članovima Predsedništva BiH. 

Međutim, u trenutku kada je, posle Vučića, Čović u ime Predsedništva "sumirao" razgovore u Beogradu, u prijateljskom i konstruktivnom tonu, Izetbegović je pokušao da ga prekine, "upao" mu u reč sa opaskom da "mora nešto da pojasni". Čović je uzvratio da ga pusti da završi obraćanje, a posle toga je Izetbegović stao za mikrofon i rekao:

- Međunorodnu politiku BIH vodiće ova tri čoveka (članovi Predsedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gde smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsedništva - rekao je Izetbegović.

Nakon toga, reagovao je predsednik Vučić i uz osmeh rekao:

- E, ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica - rekao je Vučić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online