Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.11.2017.
12:48
Vestionline A

Ratko Mladić udarna vest u medijima: "Zver u ljudskoj koži"

Haški tribunal osudio je na doživotnu robiju ratnog komandanta Vojske RS Ratka Mladića, a najpoznatiji svetski i regionalni mediji preneli su to kao udarnu vest.

en.wikipedia.org/Mihail Evstafьev
Ratko Mladić (Foto: Arhiva)

"Mladić je kriv za genocid u Bosni" naslov je glavne vesti na sajtu BBC, a udarna vest na CNN glasi "Ratko Mladić kriv za genocid, osuđen na doživotnu robiju".

I francuski "Mond", kao i ruska "Raša tudej" objavili su informaciju o presudi Mladiću kao najvažniju vest dana. 

Osim što su objavili presudu, pojedini svetski mediji osvrnuli su se i na tok suđenja, posebnu pažnju posvećujući trenutku u kojem je Mladić izbačen iz sudnice. I poznate svetske novinske agencije pod oznakom hitno objavile su presudu Mladiću. 

Mediji u regionu sa većom pažnjom pratili su tok suđenja i izricanje presude, pa su portali u BiH ispunjeni naslovima u vezi sa Mladićem. 

Na sajtu "Dnevnog avaza" osim glavne vesti da je Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor objavljeni su i naslovi: "Naser Orić ekskluzivno za "Avaz": Sud je svoje rekao, Mladić mora odgovarati i pred svojim narodom", "Grabovica: Mladić je pokazao u sudnici kakva je kukavica", "Mehmedović: Mladić je zver u ljudskoj koži, konačno je došlo vreme da se prestane sa negiranjem genocida"... 

"Klix.ba" objavio je desetak vesti i članaka na svojoj naslovnoj strani o Ratku Mladiću, a među najvažnijima su: "Transparent Ratku Mladiću u Sarajevu: I bez suda mi znamo da si kriv", "Munira Subašić: Žrtve nikada ne mogu biti zadovoljne, tužićemo Srbiju i RS"... 

Radio-televizija RS objavila je udarnu vest o presudi Mladiću i konferencije za novinare lidera RS Milorada Dodika koja će biti održana u 15h.

I hrvatski mediji su budno pratili izricanje presude u Hagu, pa je kao glavna vest na portalima "Indeksa", "Jutarnjeg lista", "Dnevnika", "Večernjeg lista"... doživotna robija Ratka Mladića uz isticanje da je on "proglašen krivim za genocid u Srebrenici". 

Crnogorski i makedonski mediji takođe su među najvažnijim vestima objavili vest o presudi Ratku Mladiću. 

Ratko Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. U Hagu je proglašen krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se tiče genocida u šest opština u BiH. Mladić je proglašen krivim za genocid u Srebrenici, kao i za zločine protiv čovečnosti širom BiH, kršenje običaja rata, opsadu Sarajeva i druge zločine. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online