Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 18.11.2017.
17:10
Vestionline, Tanjug A

A u Vukovaru: Kolinda u "zengama", orilo se "za dom spremni"

Uz prisustvo čitavog državnog vrha Hrvatske, Vukovarom se danas na obeležavanju Dana sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, orio ustaški poklič "za dom spremni".

Tom prilikom, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja se na manifestaciji pojavila u "zengama" - čizmama koje se najčešće povezuju sa pripadnicima hrvatskih paravojnih formacija - poručila je da će biti potrebno još puno vremena da bi se Srbija i Hrvatska mogle smatrati prijateljskim zemljama.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u čizme proizvedene u Borovu, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga u Vukovaru, Kolinda je rekla da time "želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i bolja budućnost".

Kitarovićeva je takođe izjavila, komentarišući odnose Hrvatske i Srbije, da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

- Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati - rekla je Grabar Kitarović.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je danas da je od prošlogodišnje sednice vlade o Vukovaru postignuto puno.

- Godinu dana nakon toga, možemo reći da smo puno toga ostvarili - od činjenice da se sprema novi zakon o razvoju Vukovara, da smo upravo doneli odluku da se za 50 posto sredstava poveća fond za razvoj Vukovara, dakle uglavnom namenjen privredi; projekti koji se odnose na komunalnu, vodnu infrastrukturu, na infrastrukturu grada. Hrvatska vojska se vratila u Vukovar - rekao je Plenković, prenosi HINA.

Dan kada su snage tadašnje JNA i Teritorijalne odbrane ušle u Vukovar i odatle potisnule hrvatske paravojne formacije, u Hrvatskoj se obeležava kao Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.  

POVEZANE VESTI

Subota 18.11.2017. 18:25
Србине научили су те да не гледаш даље од твог носа. Мани се фудбала и почни са тренингом да погледаш мало у прошлост па мало у будућност.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online