Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.10.2017.
10:55
Vestionline, Tanjug A

U Zagrebu potera za Todorićem, evo šta je on poručio

Posle jutrošnje opsežne potere za Ivicom Todorićem u Zagrebu, oglasio se bivši vlasnik Agrokora na svom blogu porukom da je sve što se protiv njega preduzima politički proces, da, kako kaže, nije spreman da gleda i čeka da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna kolicina od kojeg ne mže da se brane i najavio odbranu i tužbe.

youtube.com/privredni hr
Sprema odbranu i tužbe: Ivica Todorić

Tri sata nakon pokretanja velike policijske akcije protiv bivših članova uprave Agrokora, Todorić poručuje da u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva krivična dela, te da je je to pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već doneo presudu.

- Pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uveravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan evro otuđenog i proneverenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Reč je o političkom procesu. Nisam spreman da gledam i čekam da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti - naveo je Todorić na svom blogu.

Najavio je da sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom sprema obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Evropi. 
To će, kaže, učiniti u narednih nekoliko dana, jer su mi teško povređena ljudska prava.

- Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnoj komisji ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je verovatno dogovoreno na subotnjem sastanku u vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina - naveo je Todorić.

Todorić najavljuje da će se svojim javnim delovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protivustavne radnje i premijera Andreja Plenkovića, ministara  Božinovića i  Dalić koji obilato politički sponzorišu Antu Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, privredne i finansijske štete. 

- Ni hapšenja, ni eklatantna pravna neregularnost u rasvetljavanju svih okolnosti me neće sprečiti - poručio je Todorić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online