Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.08.2017.
21:16
Vestionline, Tanjug A

"Izvučeno iz konteksta, a mora se znati ko je započeo rat"

Pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić izjavio je da je njegova rečenica da "svako zlo dolazi iz Srbije" izvučena iz konteksta.

pixabay.com
Sve se nalazi u Arhivama

On je dodao da je poznato da je "ideja velike Srbije i Memorandum SANU krenuo iz Beograda i da su svi ratovi na području bivše Jugoslavije posledica te ideje."

- Ali, isto tako sam rekao, pošto je trećina teritorija Republike Hrvatske bila okupirana četiri godine, a jedan deo i šest godina do mirne reintegracije, uglavnom, sve te velike i pojedinačne grobnice su se nalazile upravo na tim prostorima. Tu su parametri koje, kao vojnik, sa sigurnošću mogu pretpostaviti, ali s obzirom na to da imam i informaciju, sve se nalazi u arhivima Republike Srbije - rekao je Sučić, prenela je HINA. 

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova i predsednik Komisije za nestale Srbije Veljko Odalović je ranije danas napustio konferenciju zbog niza uvreda koje je Sučić izrekao o Srbiji i bivšoj JNA u uvodnom izlaganju. 

Upitan da objasni svoju izjavu da svako zlo dolazi iz Srbije, Sučić je rekao da "ako se izvadi jedna reč ili rečenica iz konteksta... kad krenemo u priču mora se znati ko je započeo rat i gde se vodio". 

Rat se, kaže, nije vodio na teritoriji Srbije, "a u svakom su ratu oni (Srbija) bili". 

Ponovio je da je ideja o stvaranju "velike Srbije" i oduzimanju Hrvatima prirodnog i istorijskog prava utemeljena u zaključcima Memoranduma SANU i da je projekat krenuo iz Beograda. 

Na Odalovićevu izjavu da Srbija nema zahtev za bilo koju poznatu lokaciju ili grobna mesta i pojedince za koje nisu dali odgovor, Sučić je rekao da se to odnosi na grobove u Srbiji, a da Hrvatsku zanimaju primarne grobnice na prostorima koji su, kako kaže, bili okupirani četiri, odnosno šest godina. 

Sada je, kazao je, "najlakše staviti se u kontekst Srbije i reći 'nemamo informacija o nikakvim grobištima'". 

Zapitao je, prenosi HINA, zašto neko negira činjenice, ako on smatra da je ključ rešenja u Srbiji i da iznosi argumente. 

- Moramo se pogledati u oči i prihvatiti činjenice i okolnosti koje su se događale u Domovinskom ratu i bez obzira na protok vremena ne treba ništa zaboravljati. Zna se da je Domovinski rat bio odbrambeni i da je negde neko odnekuda došao i želeo Hrvatima oduzeti prirodno i istorijsko pravo na stvaranje države i dogodilo se što se dogodilo.Vojno redarstvena akcija Oluja bila je časna operacija u kojoj je okupirani istorijski prostor Hrvatske vrati u državne granice - rekao je, između ostalog, Sinčić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.02.2018. 19:34
Имајући у виду њихово племенито порекло, аријевско :) Крати имају слабу меморију. Не сећају се шта су радили за време Другог Светског рата па није чудно што се не сећају ко је крив за задњи рат на Балкану. Југословенску Народну Армију која је бранила Југославију криве да је правила велику Србију. Будале!!! А велике Србије ће бити коју су почели да праве баш они Кроати, што њима ни данас није јасно!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online