Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.08.2017.
00:11
Đ. Barović - Vesti A

I američki advokati u poseti Hagu: Tramp spasava generala Mladića?

Član pravnog tima Ratka Mladića, Dejan Ivetić, izjavio je za "Vesti" da je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja bivšeg komandanta VRS krajem prošle nedelje obišao i advokatski tim iz SAD koji će se za pomoć obratiti novoj američkoj administraciji na čelu sa Donaldom Trampom.

EPA/Toussaint Kluiters
Osuđen i pre suđenja: Ratko Mladić u sudnici

- Generala je najpre posetila delegacija iz Rusije, a sada i iz Amerike. Želeli su da se uvere u tvrdnje da se Mladićevo stanje rapidno, iz dana u dan, sve više pogoršava i to su i videli. Obećali su da će učiniti sve da SAD ili nadležne organizacije ove zemlje preduzmu potrebne korake kako bi se nešto preduzelo na zaštiti Mladićevog zdravstvenog stanja - kaže Ivetić.

Član Mladićevog pravnog tima otkriva i da je ozbiljan problem što nemaju mogućnost da dođu do njegove novije medicinske dokumentacije.

- Dobijamo bukvalno samo delove iz tog izveštaja, i to po izboru Tribunala. Ne znam zbog čega se tako radi, jer po pravilima Tribunala bi trebalo da dobijamo u celosti te izveštaje, čak smo u više navrata ukazivali na problem, ali se ništa nije promenilo. Međutim, i na osnovu tih segmenata koje dobijemo, naši medicinski eksperti tvrde da je Mladićevo zdravstveno stanje veoma alarmantno - naglašava Ivetić.

Poseta Rusa

Samo nekoliko dana ranije, generala Mladića je obišla delegacija iz Rusije koju je predvodio predsednik Komiteta Rusije za zaštitu generala Mladiča, ruski poslanik Pavel Dorohin šokirani su zdravstvenim stanjem bivšeg komandata VRS.
Dorohin je objasnio da je Mladić vidno loše.
"Postoji direktna i realna opasnost po život generala Mladića, što nam je i sam Mladić potvrdio u razgovoru. On je direktno rekao da ga desna strana tela - grudi, ruka i noga - stalno boli i da loše rade", rekao je Dorohin.

Pravni tim će se zbog novonastale situacije uskoro obratiti svim relevantim međunarodnim faktorima, ali i vlastima Srbije i Republike Srpske da bi se izvršio pritisak na Tribunal i Ratku Mladiću dozvolilo adekvatno lečenje.

- Da se sve ovo događa u bilo kojoj evropskoj zemlji i bilo kojoj državi sa demokratskim predznakom odgovorni za zdravstvene propuste bi odgovarali. Ovako, svi su svedoci da je Mladiću svakim danom sve gore i niko ništa ne preduzima. Sve je prepušteno pravnom timu da apeluje na razne međunarodne organizacije da se generalu Mladiću omogući adekvatno lečenje - kaže Ivetić.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 29.08.2017. 20:48
Svaka cast gen.Mladic ali ako ga oni ( ameri mislim) budu spasavali onda ce tek zlo docekati .Rusi da i niko drugi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online