Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.08.2017.
04:47
R. Lukić - Vesti A

Spremno dočekali svoje dijasporce

Kulturna manifestacija Selo veselo, koja za cilj ima oživljavanje starih običaja i kulturnog života u selima na području prijedorske opštine, deo je Prijedorskog kulturnog leta, na kojem je u okviru planskog dočeka dijasporaca pokrovitelj grad Prijedor.

R. Lukić
Trčanje u vreći: Gradina i Niševići

Selo veselo, čiji je autor i voditelj novinar Saša Goronja, ima takmičarski karakter, a za titulu pobednika u sportskim disciplinama i kvizu znanja ove godine takmičilo se 16 sela prijedorske opštine.

U crkvenoj porti u Gradini, održano je polufinalno takmičenje, a učestvovale su ekipe Gradine, Gornje Marićke, Jelićke i Niševića.

R. Lukić

Takmičari su se nadmetali u sportskim disciplinama: bacanje obruča, trčanje u vreći, bacanje kamena s ramena i navlačenje konopca.

Poseban deo takmičenja je poljoprivredni kviz Znanje imanje, koji donosi najveći broj bodova i koji u slučaju izjednačenosti u sportskim disciplinama odlučuje i pobednika.

Pobednik u ukupnom plasmanu bila je ekipa Jelićke, koja će se 20. avgusta u finalnom delu za titulu najveselijeg sela takmičiti sa ekipama Gornje Lamovite, Donje Dragotinje i Gaćana.

Najveću pažnju kao i uvek na ovim manifestacijama privuklo je navlačenje konopca, u čemu su jelićani bili najbolji, a junak kviza znanja bio je četrnaestogodišnji Dragan Kvočka, član tima Gornje Marićke, koji je o kravama sve znao, iako je na pitanje voditelja na početku odlučno rekao da u domaćinstvu nemaju kravu.

Domaćinima, ekipi Gradine pobeda je "izmakla za dlaku" ali oni su zadovoljni činjenicom da su bili dobri domaćini i da su odličnom organizacijom posetiocima omogućili da nekoliko popodnevnih sati, prethodno osveženim dugo čekanom kišom, uživaju u zanimljivom sportskom programu i izvornim narodnim pesmama koje je svirajući klavijaturu pevao u ovom kraju poznati muzičar Aleksandar Mijatović.

R. Lukić

Posebno je pohvaljena najmlađa folklorna grupa KUD-a Omarska, koja je u neophodnim sportskim pauzama veoma uspešno zabavljala zadovoljne gledaoce koji su na ovu manifestaciju stigli iz više susednih sela, Evrope i država regije.

- Svi smo zadovoljni, jer je organizacija funkcionisala dobro, a najvažnije je da oživimo selo i da sačuvamo stare običaje i obeležja našega naroda - rekao je za medije Draško Đervida, predsednik Saveta mesne zajednice Gradina.

R. Lukić

Pametni i jaki

- Nije to da smo mi Jelićani samo jaki već smo i pametni. Varate se ako mislite da je navlačenje konopca samo snaga. Treba tu i tehnika. A tako je i kod bacanja kamena s ramena - kaže Zemunac Ostoja Tomić, bivši stanovnik Pariza, koji je celo vreme zdušno navijao za svoje zemljake iz rodne Jelićke.





 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Borba se mora nastaviti
HUMANITARNI MOST Mnogo dece - mnogo potreba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online