Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.08.2017.
00:11
D. N. Petrović - Vesti A

"Balisti" prete Beogradu?!

Vest da je u Dubrovniku uhapšen Albanac iz Kukeša Ismail Morina (35), vođa navijačke grupe "balisti", koji je u oktobru 2014. godine u Beogradu dronom prekinuo utakmicu Srbija - Albanija, izazvala je veliku nervozu u Tirani, ali i na Kosovu i Metohoji gde Albanci Morinu smatraju nacionalnim herojem.

youtube.com/DigitAlb
U pritvoru čeka konačnu odluku: Ismail Morina

Nervozu je dodatno pojačala informacija da je Županijski sud u Dubrovniku odlučio da huligana Morinu, na osnovu poternice iz Beograda, izruči Srbiji.

Zvanični Beograd se nije oglašavao, a kako navodi RTS, Ministarstvo pravde nema potvrdu da je odluka o izručenju doneta.

Konačnu odluku doneće Vrhovni sud Hrvatske u Zagrebu. Pred sudom u Beogradu Morina će, ako bude izručen, odgovarati za krivično delo izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Ismailovi istomišljenici i njegov brat Dževair već prete ako se to desi.

- Pozivamo državu Albaniju da interveniše i zaustavi izručenje Srbiji. Mi bismo, kao porodica, učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo - rekao je Džavair ne objasnivši na šta misli.

On se požalio da vlada u Tirani ne obraća dovoljno pažnje na slučaj njegovog brata i kazao da bi Ismailov život bio ugrožen u Srbiji.

U Tirani su inače protestovali "balisti" i drugi navijači reprezentacije Albanije, reagovali su i reprezentativci i fudbalski savez ove zemlje, svi traže da Vlada Albanije i premijer Edi Rama učine sve kako Morina ne bi bio izručen Beogradu.

Nakon što je prekinuo utakmicu Srbija - Albanija, Morina je zbog nelegalnog posedovanja oružja (dva pištolja) hapšen u Tirani, a zatim i u Đenovi gde su ga karabinijeri uhvatili sa dronom kojim je želeo da ponovi "akciju" iz Beograda.

Redovno na utakmicama

Morina poreklom iz područja Kukeša na severoistoku Albanije, živi u Italiji i redovno posećuje utakmice koje u gostima igra albanska fudbalska reprezentacija

Sa kalašnjikovim na severu Kosova

Albanski mediji na Kosovu i Metohiji objavili su u aprilu 2015. da je Ismail Morina sa svojim "balistima" prošetao severnom Kosovskom Mitrovicom gde se slikao na Ibarskom mostu.

Na jednoj od fotografija, za koju se tvrdi da je napravljena na severu Kosova, Morina sa šalom na kome piše Albanija pozira sa dvojicom prijatelja od kojih jedan u ruci drži kalašnjikov.

Čovek koji drži automat u ruci bio je A. M. iz južne Kosovske Mitrovice koji je potom uhapšen i procesuiran zbog nelegalnog posedovanja oružja....

Sa grupom "navijača" i zastavom velike Albanije, istom kakvu je dronom spustio na stadion u Beogradu, Morina je tada pozirao pored spomenika albanskom ustaniku Isi Baljoteniju u južnoj Kosovskoj Mitrovici, slikao se i nedaleko od tadašnjeg "parka mira" u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a navodno se prošetao i centrom severne Kosovske Mitrovice...

Srbi sa severa kažu da ga niko nije video, da jeste - ne bi se dobro proveo, napominju da je pokušao da ih provocira fotografijama koje su objavljene tek nakon što je bio na bezbednom.

U KPS-u nisu registrovali na posetu, a neki policajci tvrde da nije ni kročio na sever Kosova već da je došao samo do polovine mosta na Ibru, a da se sa automatom slikao u brdima iznad Mitrovice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online