Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.07.2017.
08:55
Vestionline A

Požari bukte u Crnoj Gori, NATO šalje pomoć

Požar na crnogorskom poluostrvu Luštica i dalje pravi probleme vatrogascima. Ako vetar nastavi da duva istom jačinom vatra će stići do kuća, prenose "Vijesti".

Vestionline
U Crnoj Gori stanje sve kritičnije

Kako je Televiziji "Vijesti" saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, veoma je kritično na tom području. Iz Direktorata je saopšteno i da je od ponoći aktivan i požar u Zabrđu, kod Obosnika.

"Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija menja iz sata u sat. Postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva", navodi se u saopštenju. 

Podsetimo, Crna Gora je u ponedeljak zatražila međunarodnu pomoć, koja se očekuje već danas. Naime, kako je saopšteno iz NATO-a, ta alijansa i njeni saveznici pomoći će Crnoj Gori u gašenju požara, slanjem kanadera. 

Iz tog saveza kazali su "Dnevnim novinama" da su crnogorske vlasti juče uputile zahtev za pomoć NATO, tražeći od Alijanse i saveznika jedan avion, kanader, u znak podrške nastojanjima Crne Gore da se izbore sa požarima koji bukte u zemlji, prenosi RTCG. 

"To su učinili kroz Evroatlantski centar za odgovor na vanredne situacije (EADRČ). Zahtev je odmah dostavljen nacionalnim centrima NATO saveznika i svim partnerskim zemljama koje poseduju takav tip aviona. Čim se utvrdi koja zemlja može da pomogne, crnogorske vlasti će sa tom državom odmah dovršiti potrebne procedure za primanje tražene pomoći", rekao je NATO zvaničnik. 

Kako se navodi, aktivni su požari na Rosama i Rtu Veslo kod Herceg Novog pod kontrolom. Kad je reč o barskom području, trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu. 

"Požar je lokalizovan. Nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo. Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti", navode iz Direktorata, i ističu da nema trenutno nema aktivnih požara u Ulcinju. 

Na teritoriji budvanske opštine trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom, nema aktivnih požara na području Kotora, dok ekipe i dalje dežuraju u Bigovi. Na Cetinju su aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini, kao i u Nikšiću i okolini i Danilovgradu. "Nije ugroženo stanovništvo ni stambeni objekti", navode iz Direktorata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online