Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.06.2017.
13:24
Vestionline, tportal A

Rusi se žale: Hrvatska - lepo pakovanje loših bombona

Novinari u Hrvatskoj razgovarali sa ruskim turistima koji odmor provode u Hrvatskoj. Njihovi utisci se uglavnom svode na to da je ta destinacija prilično skupa.

pixabay.com
Lepo izgleda, ali...

Većina njih se izjasnila da se Hrvatska kao turistička destinacija u odnosu na prethodne godine pogoršala.

Mlada majka Ana Jaroš bil je više puta u Hrvatskoj, moglo bi se reći da je bila zaljubljena u nju, međutim, 2017. godine se razočarala: 

- Hrvatska je u 2017. godini kao lepo pakovanje neukusnih bombona. Na fotografijama je sve lepo, a u stvarnosti su apartmani užasni, plaže pretrpane, usluga u kafićima loša. I sve bi to bilo u redu kada ne bi koštalo kao suvo zlato. 

- Međutim, radi ravnoteže dobra i zla u svetu, treba dodati i pluseve: kao prvo, kafa i kokteli u kafićima su ukusni, kao drugo, detetu se sve jako sviđa (nikad nisam videla da je bubašvaba u kafiću izazvala toliko oduševljenja), kao treće, zbog mora se isplate svi problemi. 

Polina Koroljkova u Hrvatsku dolazi svake godine, ali smatra da'u Hrvatskoj postoje pretrpana i ne baš čista mesta. 

- Upravo zato izbegavamo plaže u velikim gradovima - ne samo u Hrvatskoj, već svuda. U Hrvatskoj nisam videla ni jednu prljavu betonsku plažu, iako sam obalom prošla nekoliko puta i bila na 15 ostrva. 

Za Polinu Hrvatska ne ostavlja utisak zemlje koja je skuplja od susedne Crne Gore, koja je, po njenom mišljenju, manje čista. 

- Što se tiče cena, cena trajekta, posebno ako ste s automobilom (naš slučaj), restorana visokog kvaliteta. Apartmani su primereni svojoj ceni. Nisu jeftini, ali su dobri ... 

Oleg Bragin, programer i otac dvoje male dece, već drugi put odmara u Hrvatskoj. Ove godine su posetili Mali Lošinj i odseli u porodičnom hotelu u kojem postoji usluga ol inkluziv. Oleg ima još jednu zamerku. 

- Meni je, kao programeru, jako važan dobar internet, ali u hotelima postoje veliki problemi sa internetom. 

- Ovde gotovo da nigde ne postoji klasični ol inkluziv odmor na kojem možete bezbrižno da ležite čitav dan na plaži dok vam donose koktele moguć je, ali ne u svakom hotelu niti u svakom gradu - kaže Marija Maslovskaja, novinarka časopisa o turizmu. 

- U Hrvatskoj gotovo da nema hotela sa pet zvezdica. Ako putujete duž obala ostrva Kos, Krf, po Turskoj i Egiptu, naići ćete na mnoštvo 'petica'. S druge strane, u Poreču nema ni jedne: postoji nekoliko jakih 'četvorki' i puno 'trojki'. Šta južnije idete, to ste bliže skupim odmaralištima u Splitu i Dubrovniku i broj petica se povećava. Međutim, takvi hoteli koštaju nekoliko puta skuplje nego oni u Turskoj i Egiptu - kaže putnik i fotograf Kirill Blohin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online