Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.06.2017.
20:10
B. Simonović - Vesti A

Staricu udavili, muža pretukli

Policija je uhapsila Marka Š. (24) iz Brezojevice i Aleksandra K. (35) iz Bijelog Polja zbog sumnje da su na monstruozan način provalili u kuću porodice Dašić u Brezojevici kod Plava i ubili Gordanu Dašić (84), a brutalno pretukli njenog supruga Vuka Dašića (82).

wikipedia.org/Xe0us at the English language Wikipedia
Stravičan napad potresao stanovnike Plava

Kod njih je nađen i novac koji su opljačkali, koji je bio krvav. Policija navodi i da su identifikovane još dve osobe koje su im pomogle u skrivanju.

Zločin se dogodio u noći između utorka i srede, a nesrećni starac je slučajno preživeo sa teškim povredama, jer su razbojnici po svemu sudeći poverovali da je i on mrtav. Kada je Dašić oko tri sata po ponoći došao sebi i video da pored njega mrtva leži njegova supruga, iako krvav i isprebijan uspeo je da dođe do kuće prvih komšija i rođaka i kaže šta se desilo.

Policija je ubrzo došla i dan po zločinu uhapsila osumnjičene razbojnike. Kako saznajemo, ono što je jedino sigurno jeste da je starica pretučena i na kraju udavljena, a da je njen muž takođe davljen i zadobio više udaraca po glavi od kojih se onesvestio.

Kako saznajemo, razbojnici su ušli u kuću tako što su, najverovatnije kleštima za armaturu, pokidali šipke na prozoru u prizemlju, postavljene stoga što je ova kuća i ranije bila na meti provalnika. Dašić misli da ih je bilo više, da su dvojica koje je precizno opisao, napali njega i njegovu suprugu, a ostali obavljali premetačinu po kući i tražili novac i dragocenosti.

Imućni starci su, inače, živeli sami jer nisu imali dece i neko je očigledno bio obavešten da imaju novac, tim pre što su nedavno prodali i neku stoku. Za sada se ne zna koliko je novca odneto. Čeka se oporavak i povratak Dašića iz bolnice, a policija intenzivno radi na prikupljanju svih dokaza i tragova koje su razbojnici ostavili za sobom.

Razbojnici: "Kako si, Vuko?"

Dašić je u kratkoj izjavi policiji ispričao da ga je, dok je išao ka kući rođaka da javi šta se desilo, na putu presrelo neko vozilo, zaustavilo se i neko ga je iz kola pitao: "Kako si, Vuko?". Ne čekajući odgovor, vozilo se odmah okrenulo i velikom brzinom nestalo ka Plavu. Policija pretpostavlja da su to bili razbojnici koji su primetili Vuka i želeli da se uvere da li je on zaista ostao živ.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online