Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
09:36
Vestionline A

Zašto su Rusi "zarobili" Miodraga Vukovića na aerodromu?

Poslanik crnogorske DPS Miodrag Vuković zadržan je na moskovskom aerodromu Domodedovo, potvrđeno je podgoričkim "Vijestima" iz izvora bliskih Vukoviću.

commons.wikimedia.org/A. Savin
Moskovski aerodrom Domodedovo

Navodi se da je Vukoviću rečeno da će biti deportovan jutarnjim letom za Tivat. Isti izvor je "Vijestima" rekao da je Vuković zadržan "iz političkih razloga", po nekom federalnom zakonu.

Nalazio se u prostoriji na "ničijoj teritoriji" aerodroma bez vode i toaleta u kojoj do nedavno bilo više desetina ljudi u sličnoj situaciji. Navodno mu je rečeno da je "persona non grata", što je termin kojim države proglašavaju nekog nepoželjnom osobom. "Njegovo zdravstveno stanje je loše", rekao je isti izvor. 

Takođe, navodi se i da su do Vukovića noćas nešto pre ponoći došli službenici ambasade Crne Gore u Moskvi i navodno nisu ni oni znali o čemu se radi. "Ruski ambasador u Podgorici se pravi lud", tvrdio je ranije sagovornik "Vijesti". 

Navodi se da su Vukoviću "nekoliko pripadnika, verovatno službe bezbednosti" rekli da ne može dalje da putuje, nisu mu navodno dali da koristi telefon, niti da ga napuni. Kasnije je stupio u kontakt sa službenicima ambasade Crne Gore. 

"Vijesti" navode da su, nakon što je došao predstavnik crnogorske ambasade na aerodrom, kome takođe nisu hteli da obrazlože zašto je Vuković zadržan, poslaniku DPS-a navodno nudili da nastavi put u Minsk letom u ranim jutarnjim časovima, ali je on to odbio. "Hoću samo da se vratim kući", rekao je Vuković. 

Navodi se da mu nije dat nikakav zvanični dokument o zadržavanju od kada je zadržan sinoć oko 19:30 sati. 

Crnogorski ambasador u Moskvi Igor Jovović je navodno kontaktirao ruskog kolegu u Podgorici Sergej Gricaj, koji je rekao da "ne veruje da se to dešava" i da ne može ništa da uradi povodom toga "jer je sad kasno".

Vukoviću su oduzeli pasoš i rečeno mu je da će mu ga vratiti na ulasku u avion. On je kao predstavnik Skupštine Crne Gore sa još jednim saradnikom putovao u Minsk na parlamentarni skup Centralno-evropske inicijative. I njegov saradnik je ostao u Moskvi, ali nije zadržan. 

"Vijesti" navode da će Vuković biti deportovan o trošku Rusije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online