Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 23.05.2017.
19:58
Vestionline A

Neka hapse, ne skidam zastavu!

Iako je funkcioner Nove srpske demokratije i menadžer Opštine Budva Milo Božović na svojoj kući istakao narodnu srpsku zastavu - trobojku, koja nema zvaničnog obeležja strane države, budvanska policija ga je zbog ovoga pozvala na informativni razgovor.

youtube.com/savic sasa
Hajka zbog srpske zastave

U razgovoru sa novinarom Inforsa, Božović je ponovio da nema nameru da sa svoje porodične kuće skida srpsku zastavu.

- Zastava ostaje tu gde je, nemam nameru da je skidam danas sa kuće. Ako država ima problem sa tradicijom, neka stvar procesuira i napismeno to potvrdi - kratko je komentarisao za Infors menadžer opštine Budva.

Portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović osudio je hapšenje Božovića.

- Hapšenje Božovića, bez ikakvog razloga, predstavlja potvrdu našeg stava da je Crna Gora 11 godina nakon referendumske krađe privatni posed u kojem se kriminalni režim obračunava sa političkim neistomišljenicima. Ništa nije slučajno - upravo je Božović uvek promovisao vernost nacionalnoj ideji, koju niko nikad ne sme izneti na tržište i sa njom trgovati, kao što su neki to spremni i danas da rade, poput pojedinaca koji su pripadali nekadašnjem Bloku za zajedničku državu, a danas svojim čestitkama podilaze režimu - naveo je Vučurović u izjavi za javnost.
Kako je naveo, nema sumnje da se ovo hapšenje dogodilo "po naredbi ostrašćenih novokomponovanih dukljanskih fanatika iz vrha režima, koji na ovaj način pokušavaju da sakriju svoju prošlost i činjenicu da su i oni nekad sa ponosom nosili trobojku, ali su se u međuvremenu prodali zarad sitnih interesa".

- Upravo to što su oni izdali sve što su mogli, a u prvom redu sebe i svoje stavove, sad kod njih rađa komplekse i mržnju koje pokušavaju da prikriju maltretiranjem časnih ljudi, koji se ne mogu slomiti, niti će izdati. Jasno nam je da preletačevićima, kakvi su Milo Đukanović, Duško Marković i pojedini "čestitari", nikako ne ide u glavu da postoje ljudi koji se ne prodaju i koji se ne predaju, jer to ne ide uz njihov karakter političara koji su za svoj lični interes spremni na svaku podvalu i prevaru - istakao je Vučurović.

Jača istorija od privatne države

Vučurović dodaje da činjenica da je vlast u prljavu antisrpsku i anticrnogorsku igru upregla pojedine plaćenike iz policije, sudstva i tužilaštva ne može nikoga uplašiti.
- Trobojka je jedan od najznačajnijih i najlepših simbola Crne Gore, i kao takva ona će uvek biti u srcu svih onih koji se nisu odrekli istorijske Crne Gore i svojih časnih predaka. Toga su svesni ideolozi režima, kojima godinama ne uspeva da svoje laži i falsifikate prodaju građanima Crne Gore, jer snažnija je i utemeljenija tradicionalna i istorijska Crna Gora od Đukanovićeve privatne države - zaključio je Vučurović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.05.2017. 20:02
Е јадна ли нам мајка! По Тузима и Улцињу албанци слободно истичу албанску заставу и ником ништа! Али зато када се на кућу или у сватове истакне српска застава ма боде властима очи све до мјесеца !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online