Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.05.2017.
00:44
Vesti A

Aplauz za monstrume iz Lore

Protesti povodom jedne predstave "visokog napona" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu ne jenjavaju, a Boris Dežulović u kolumni za N1 osvrće se na licemerje organizacija koje iza tih protesta stoje. "Vesti" donose odlomak njegove kolumne.

facebook.com/dezulovic
Vaše nasilje u našem naselju: Boris Dežulović

Pretpostavimo na ovom mestu da zaista postoji nešto što može uvrediti fragilne osećaje filigranskih duša što urlaju "Mrš iz Hrvatske, pi*ka vam materina, gubo izdajnička, mamu vam jeb*m!" Nastrano, perverzno, bolesno. Tako je katolički puk grada Splita na neviđeno video predstavu Olivera Frljića "Naše nasilje i vaše nasilje", doživevši je kao vrlo doslovno neviđenu uvredu svojih verskih i domoljubnih čuvstava.

Pukao se puk, okupio onda pred crkvom Gospe od zdravlja preko puta HNK, pa zajedno s časnim sestrama i sveštenim glavama u špaliru pred pozorištem dočekao gledaoce vređajući ih zbornim povicima, sve držeći transparente na kojima je pisalo, citiram, "Ova predstava me vređa!"

Pretpostavimo da to može biti i pozorišna predstava u kojoj goli golcati glumac silazi s krsta od plastičnih kanistera i siluje golu golcatu muslimanku, a gola golcata glumica iz vagine vadi hrvatsku zastavu. Navodno se još i vide gole golcate ženske sise.

Zamislimo još nastranije, još perverznije, još bolesnije. Može li uopšte? O, može. Zamislimo, na primer, da u Frljićevoj izopačenoj antihrvatskoj predstavi naoružani hrvatski vojnici nekog tipa skinu do gola i uguraju u pseću kućicu, terajući ga da laje, viče "Za dom spremni!" i peva hrvatsku himnu.

Zamislimo da drugoga, recimo nekog pravoslavnog popa, nateraju da sedne, spoje mu žice induktorskog telefona štipaljkama za polni organ ili testise, i puštaju struju od 110 volti. Zamislimo da onda obojicu prisile da tako spojeni na struju jedan drugome pu*e polne organe. Zamislimo da onda navuku gumene rukavice za čišćenje klozeta, pa da im - sve se grohotom smejući - guraju prste u č*ar "tražeći unutra Radovana Karadžića". Dovoljno nastrano, perverzno i bolesno?

Zastava na novom jarbolu

Sve to istog dana, u istom gradu u kome iste svilene duše demonstriraju vređajući sudiju i tužioca zbog presude hrvatskim braniteljima koji su Hrvatsku branili priključujući ljudima penise na struju, terajući ih na oralni seks i gurajući im prste u anuse, pa sat-dva kasnije demonstriraju vređajući gledaoce predstave u kojoj glumica vadi državnu zastavu iz vagine. Gde joj je, očito, i mesto.

Istog dana kad su uvređeni katolički domoljubi iz Gospe od zdravlja demonstrirali zbog Frljićeve predstave - u par ulica udaljenoj zgradi Županijskog suda objavljene su presude Tonču Vrkiću, zameniku zapovednika Vojno-istražnog centra Lora, te vojnim policajcima Anti Gudiću i Anđelku Botiću, osuđenim na deset, odnosno osam godina zatvora, zbog neljudskih mučenja ratnih zarobljenika i civila u Lori, od kojih su najmanje trojica podlegla zlostavljanjima.

Morbidni prizori nisu scene iz izopačene Frljićeve predstave - nema te demonske mašte - već potresna svedočenja žrtava na suđenju Vrkiću, Gudiću i Botiću. Iz nekog razloga, međutim, ti mučni prizori nikad nisu uvredili tankoćutne katoličke duše iz Gospe od zdravlja. Iz nekog razloga, režiserima tih bolesnih scena oni nisu pred sudom vikali "Mrš iz Hrvatske, pi*ka vam materina, gubo izdajnička, mamu vam jeb*m!"

Štaviše: na suđenju Vrkiću i drugovima - kao, uostalom, i na svim ostalim suđenjima za nezamislivo nastrano i izopačeno "naše nasilje" u Lori - iz Hrvatske su se terale žrtve, a u pi*ku materinu slalo svedoke, "gubom izdajničkom" se krstilo novinare, a mama je*ala tužiteljima i sucima. Štaviše: lep deo demonstranata toga je dana pred zgradu HNK stigao ravno sa suđenja na Županijskom sudu.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online