Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.04.2017.
00:44
B. S. - Vesti A

Ključni svedok crnogorskog tužilaštva sve porekao: Pod ucenom priznao "udar"

"Laž je sve što sam rekao crnogorskoj policiji, Specijalnom tužilaštvu i Višem sudu u Podgorici o navodnom pripremanju državnog udara i krvoprolića na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra, prošle godine i sve je, zapravo, konstrukcija Specijalnog tužilaštva".

printscreen/slobodnaevropa.org
Zloupotrebili su me: Mirko Velimirović u sudnici

Ovo je suština izjave ključnog svedoka Mirka - Paje Velimirovića na čijem se svedočenju i priznanju krivice zasniva cela priča specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji već gotovo pola godine pokušava da dokaže da je u Crnoj Gori pripreman državni udar, velika, krvava teroristička akcija u kojoj je trebalo da dođe do smene vlasti oružanim putem i likvidacije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Izjavu Velimirovića, pripadnika Ravnogorskog pokreta, rodom iz Zubinog Potoka, obelodanili su i novinarima je podelili Predrag Bulatović i Milutin Đukanović, lideri Demokratskog fronta. Oni tvrde da je Velimirović izjavu dao, potpisao i u sudu u Novom Pazaru overio još 16. januara, odmah pošto je dobio presudu Višeg suda iz Podgorice kojom je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu.

Gromovit obrt

Za sada nije bilo zvaničnih reakcija iz Specijalnog tužilaštva na ovaj gromoviti obrt. Reagovali su pojedini provladini mediji koji tvrde da je Velimirović, odmah posle obelodanjivanja izjave, "dobrovoljno pristupio" u tužilaštvo i izjavio da mu se preti smrću, njemu i njegovoj porodici, i da se, tobož, pod prisilom popišmanio i potpisao ovu izjavu.
Velimirovićev advokat iz Novog Pazara, Zoran Janićijević, pak, tvrdi da se čuo sa svojim klijentom odmah pošto je njegova izjava obelodanjena i da mu je on ponovo potvrdio sve navode u njoj.

Velimirović tvrdi da je tek tada shvatio da je zloupotrebljen od strane specijalnog tužilaštva "u svrhu koja je samo tom organu znana". On dalje tvrdi da je bio ucenjen slobodom ostalih 17 uhapšenih ljudi, koje je doveo iz Zubinog Potoka da na mitingu u Podgorici pomognu patriotskim snagama da izraze protest i političku volju, ali isključivo mirnim putem.

"Niko od nas nije imao nikakvo oružje. Nismo imali nameru da vršimo nasilje, niti da preuzmemo vlast nasilnim sredstvima", piše u najnovijoj izjavi Velimirovića, koji tvrdi da sa "licem koje se preziva Sinđelić (reč je o Aleksandru Sinđeliću, kojeg Katnić ističe kao kolovođu u aferi, napomena B. S) nikada nije dogovarao bilo kakve kriminalne radnje, a kamoli oružane napade i državni udar u Crnoj Gori, te da, sem onoga što je o njemu pročitao u štampi, nema nikakvih drugih saznanja ni o generalu Bratislavu Dikiću.

Prisluškivanje

- Mi smo o Velimirovićevoj izjavi razgovarali u prostorijama Demokratskog fronta i očigledno je da smo prisluškivani, pošto je Velimirović odmah doveden u Podgoricu kako bi negirao svoju najnoviju izjavu - kaže Predrag Bulatović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online