Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.03.2017.
14:55
Vestionline A

Crna Gora očekuje ratifikaciju Protokola o članstvu u NATO

Crnogorska vlada je saopštila da će Senat SAD ubrzo ratifikovati Protokol o članstvu Crne Gore NATO.

M. Karović
Najviše se zalagao da Crna Gora uđe u NATO: Milo Đukanović

Ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović je na početku posete SAD razgovarao s Pensovom saradnicom Andreom Tompson, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore. 

"Tompson je naglasila posvećenost i snažnu podršku SAD Crnoj Gori i s tim u vezi naglasila uverenje da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u", kaže se u saopštenju. 

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora predstavlja pozitivan primer na Zapadnom Balkanu, kao i da će članstvo u Alijansi dodatno doprineti regionalnoj bezbednosti i stabilnosti, prenosi vladin biro za odnose s javnošću.

"Razmenjena su i mišljenja o situaciji u regionu, uz ocenu da je neophodan dalji aktivan angažman i kontinuirana pažnja SAD i EU prema Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

SAD, Holandija i Španija dosad nisu ratifikovale Protokol o članstvu Crne Gore u NATO.

Spoljnopolitičko odbor američkog Senata je krajem prošle godine podržao dokument koji Crnu Goru i formalno uvodi u NATO.

Ostalih 25 članica je prihvatilo crnogorski protokol.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.04.2017. 15:35
Crna Gora ipak ubrzo ulazi u solidno i solvebtno drustvo sa neogranicenim potencijalom za investicije. Ocekujem da se nakon ulaska u EU inostrani kapital na velika vrata useliti u CG-u i veoma brzo je transformisati u drzavu velike svijetle i casne buducnosti u Evropi. Imaju fantasticnu klimu i prirodu, potencijal da se vodi jedan kvalitetan zivot sa mnogo sunca i topline i Mnoge velike svijetske firme ce se brzo useliti u CG-i da ce potreba za radnom snagom biti velika. Mnogi evropljani ce pozeljeti da u CG-i provode nekoliko mjeseci godisnje zbog ovih uslova za Morski i Planisnki Turizam koji ce bit na zadovoljstvo svih uspjesnih gradjana EU-e ali i svijeta. Crna Gora ce u dogledno vrijeme biti atraktivnija i od Dubaja za turiste, ljudi su i ljepsi i atraktivniji i mogu da ponude mnogo vise raznovrsnosti od bilo koje druge zemlje na relativno malo geografskom podrucju. Sa Durmitora do obale ne treba vise od 2 sata voznje automobilom? Prokletije relativno blizu, nema sta nema u CG-i.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online