Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.03.2017.
10:33
Tanjug, Vestionline A

Izetbegović: Vučić nosi preveliki broj cipela za mene

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović od premijerskog sastanaka država Zapadnog Balkana, koji se u četvrtak održava u Sarajevu, očekuje samo dobro.

A. Čukić
A koji broj nosiš, Bakiru?

Osim toga, Izetbegović navodi da srpski premijer u aktuelnoj situaciji deluje na dobar način na smirivanju tenzija, da je očekivao više od njega, ali i da neće odustati od zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije sve dok postoji taj sud.

Međutim, gostujući na sarajevskoj Hajat televiziji Izetbegović je naveo da je od premijera Vučića ipak očekivao više. 

Nije dovoljno, smatra, samo govoriti, potrebno je i nešto konkretno uraditi. 

- Ako ćemo govoriti o miru i stabilnosti, onda treba (predsednika RS Milorada) Dodika zaustaviti kad krene u nemir i nestabilnost - smatra Izetbegović i dodaje da "Vučić, ipak, u ovakvoj situaciji deluje na dobar način na smirivanje tenzija". 

Upitan hoće li Vučiću ponuditi da "razmene cipele" kako bi se bolje razumeli, Izetbegović odgovara: 

- Malo prevelik broj nosi za mene, ja mislim, ali znamo se dugo. Bilo je tu želje i s moje i s njegove strane da intenzivnije radimo na pomirenju dva naroda. Mnoge stvari su se otele i meni i njemu - prenele su banjalučke Nezavisne novine.. 

Ocenio je da su pred državama Zapadnog Balkana "teški izazovi", ali da od premijerskog sastanka u Sarajevu očekuje "samo dobro", jer su, kako kaže, dijalog i bolje razumevanje upravo ono što je regionu potrebno. 

O nedavno odbačenom zahtevu za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, Izetbegović ponovo priznaje da je znao da će nakon podnošenja tog zahteva uslediti kriza, ali smatra da se od istine može odustati. 

Negativno ga je, ističe, Iznenadila brzina odgovora koji je stigao iz Međunarodnog suda pravde. 

- Nema, kaže, tog patriote, Bošnjaka, koji ne bi pokušavao koliko god može istrajati u borbi za istinu. Zato nije sve izgubljeno, šansa i dalje postoji. Sve dok postoji sud, nanovo se može pokrenuti proces u odnosu na ono što se dešavalo - rekao je Izetbegović uveren da neko novo tročlano Predsedništvo u nekom budućem sazivu može odlučiti drugačije. 

Zavisi od presude Mladiću, na primer, rekao je Izetbegović, koji je i predsednik najuticajnije bošnjačke partije SDA BiH.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.03.2017. 11:33
Musliju je sigurno si-sao Izemtbegovicu cunu!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online