Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.03.2017.
12:32
Vestionline A

Vučić nema partnera u Sarajevu, Izetbegoviću je cilj satanizacija Srbije i Srpske

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević rekao je da premijer Srbije Aleksandar Vučić konstantno govori o dobrim odnosima Srba i Bošnjaka i potrebi da gledaju u budućnost, ali da za tako nešto nema partnera u Sarajevu.

A. Čukić
Uprkos Vučićevom gostoprimstvu kada se Bakir šetao Beogradom, Sarajevo ide đonom na Srbe

- Obično se sa sentimentom govori o BiH u Beogradu. Više BiH ima u Beogradu, nego na Baščaršiji u Sarajevu. Više je u Beogradu želje da se oživi ta mitska, kultna, ta virtuelna BiH  - rekao je Galijašević za TV "Pink".

On je ocenio da društvena scena u Sarajevu nema alternativu koja bi bila racionalna i koja bi Vučićeve pozive shvatila kao dobronamernu ponudu jedne države i naroda, koji je pet puta brojniji i koji može samo pomoći i biti dobar partner u izgradnji BiH i regionalnih odnosa.

- Vučić je platio skupu cenu svojih namera. On je poslednji političar koji želi saradnju između ova dva naroda - rekao je Galijašević i dodao da Srbija u kontinuitetu dve decenije poziva Bošnjake na saradnju, razumevanje i toleranciju.

Galijašević smatra da se mora uspostaviti saradnja između Banjaluke i Sarajeva i da lider SDA Bakir Izetbegović ne može "svaku noć razmišljati šta sutra da uradi protiv Republike Srpske, Srba ili Srbije".

On je ocenio da Izetbegović "kriminalne radnje svoje SDA" prikriva poigravanjem sa emocijama Bošnjaka.

Galijašević smatra da ciljevi Izetbegovića, ali i svih političkih stranaka i nevladinog sektora u Sarajevu u vezi sa pokretanjem bošnjačke revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, predstavljaju "satanizaciju" Srbije i Republike Srpske.

POVEZANE VESTI

Subota 11.03.2017. 13:36
Nedaleko od parka u kojemu je razbijena spomen-ploča nevinim žrtvama 10. brdske brigade Armije BiH pod komandom Mušana Topalovića Cace, nalazi se Osnovna škola "Edhem Mulabdić", na školi spomen-ploča s imenima poginulih vojnika Armije BiH iz te sarajevske općine, a na ploči i ime Mušana Topalovića Cace. Spomen-ploča na zgradi škole "Edhem Mulabdić" nalazi se na tom mjestu već godinama, ali nju nitko ne dira, iako je na njoj ime čovjeka koji ne samo da je ubijao nevine civile, građane Sarajeva, izvlačivši ih iz njihovih domova, pljačkajući ih, mučeći i likvidiravši metkom u potiljak na Kazanima, već i čovjeka koji je prilikom hapšenja ub,io devetoricu bosanskohercegovačkih policajaca i branitelja, ukratko – ratnom zločincu koji je ubijao Sarajlije i sarajevske branitelje.Kako je, eto, moguće da usred Sarajeva grada netaknuta i ulaštena godinama stoji spomen-ploča ratnom zločincu, ubojici Sarajlija i branitelja grada, a spomen-ploča njegovim žrtvama, nevinim građanima Sarajeva, ne može izdržati jednu noć? Kako je moguće da je Cacina dženaza, sahrana dakle jednog ratnog zločinca i ubojice sarajevskih građana i policajaca, bila televizijski spektakl sa deset hiljada Sarajlija i Bakirom Izetbegovićem, a njegovim žrtvama – valja stalno ponavljati: građanima Sarajeva – nema ni groba, ni kostiju, ni spomena?Kako je, najzad, moguće da se na ploči na Osnovnoj školi "Edhem Mulabdić" na Bistriku, među poginulima u ratu - onima, dakle, koje su ubili pripadnici Mladićeve i Karadžićeve vojske - nalazi i ime čovjeka kojega su ubili bosanskohercegovački policajci, sarajevski branitelji?
Nedelja 12.03.2017. 09:44
Djenerale Mladicu sretan ti rodjendan!!I jos 100 godina nam ziveo!Hvala tvojoj maj-ci sto te rodi spasio si Srbe u tadasnjoj Bosni od Talibana i Us-tasa!Daj boze da te sto brze oslobode i da zivis u miru,i smrt onima koji su te izrucili i druge rodoljube.........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online