Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 24.02.2017.
21:00
Tanjug, Vestionline A

"Razumem Srbe, ali preteruju - spreman sam za prvi potez"

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je spreman da povuče prvi potez koji će voditi ka normalizaciji situacije u Bosni i Hercegovini.

Tanjug/AP
Srbi se ljute jer sam uradio nešto što nisu hteli: Bakir Izetbegović

On je rekao da će to učiniti vrlo rado, ali je dodao da misli da će biti potreban jedan period da se strasti smire.

- Ja razumem kolege sa srpske strane, ali njihova reakcija je preterana. Bezrazložno je napuštati funkcije, jer sam ja uradio ono što oni nisu hteli - rekao je Izetbegović za BHRT.

On je rekao da veruje da bi i predstavnici druga dva naroda učinili isto što i on, "podržavali bi ostanak u procesu protiv Srbije, da je na mestu Bošnjaka bio njihov narod". 

Izetbegović se, kako prenosi BHRT, "upitao zbog čega se srpski političari poistovećuju sa režimom Slobodana Miloševića i pozvao ih da to prestanu da čine". 

Bakir Izetbegović tvrdi da sa Mladenom Ivanićem "funkcioniše sasvim normalno", ali da se od prekinute sednice još nije video s njim, niti je običaj da se sreću na dnevnoj bazi. 

- Mi smo imali i tog dana vrlo korektan sastanak, rukovali smo se na kraju i nameravamo raditi na tome da se vrati stabilnost - rekao je član predsedništva iz reda bošnjačkog naroda u Dnevniku BHT1. 

Šta se tu ima federalizovati?

Ocenjujući da će izvesno vreme biti zaustavljen evropski put Bosne i Hercegovine, Izetbegović je postavio pitanje da li se zbog toga trebalo povući iz procesa pred Međunarodnim sudom pravde. 

- Jako smo se potrudili da reforme idu, evropske integracije. Uradili smo ogroman napor, ali ima stvari koje su preče od svih ostalih - rekao je Izetbegović. 

Odbio je optužžbu da je saglasan sa daljnjom federalizacijom BiH, koja bi u završnici dovela do stvaranja trećeg entiteta. 

- Otišao sam u Strazbur da upozorim svoje kolege iz EPP-a, da kroz principe federalizma ne stvaraju temelje za treći entitet. Nema zemlje sa većim principima federalizma od BiH. Šta se tu ima više federalizovati - naveo je Izetbegović.

POVEZANE VESTI

Petak 24.02.2017. 21:17
Бакир зашто се твоје Презиме завршава на ИЋ . ко је написао твоју Азбуку .зашто је твој родитељ Алија у Други светски рат био уз устааше .
Subota 25.02.2017. 09:41
Ovaj je ucijenjen i mora da napravi haos da bi se predstavi kao branilac muslimana koje niko ne napada. Hoće da porobi i Srbe i Hrvate. Muslimanima više ne može da isplaćuje plate, borcima koje mu je babo poslao u smrt naknade, privredom se bave samo kriminalci koi kradu resurse BiH pa sad muslimani iz pet kantona jasno vide ko ih pljačka. Ne pljačka ih ni Dodik ni Čović nego "paša" Bakir. Počeli su da traže svoje pare, da se pitaju kako Srbija ide gore a oni dolje, zašto Hrvati bježe od njih i zašto više nema hleba za njih. Kraj se bliži pa ako rata ne bude objesiće ga na Marin Dvotu za nogu kao čavku i umlatiti motkama. Nisu njemu, paši Bakiru problem Srbi nego muslimani. Nema više DONACIJA da mu održavaju peto-kanonski pašaluk. Više mu ni Arapi ne daju ništa. Dolazi vrijeme kad će on morati objasniti muslimanima koliko i kako je pravio haos, kako je ubijao i Srbe i Hrvate i Muslimane najviše lažući, manipulišući i šaljući u smrt muslimansku mladost, muslimansku djecu zajedno sa babom Alijom, kako je pljačkao, krao i otimao muslimanima, otimajući i poslednji komad hleba od usta njihove djece, kako su PREBOGATE "majke Srebrnice" pokrale milijarde (ne milione) na priči i glumljenju žrtve koje su došle za Srebrnicu zajedno sa Alijom i Bakirom, i kako postale politički faktor. Bakir više ne daje ni jedno saopštenje bez "podrške" majki Srebrnice, kako je opljačkao muslimane iz velikog dijela svijeta i svoje muslimane. Nezgodno je što više tih "donacija" nema a oni koji su mu davali milijarde traže svoje pare nazad jer vide da ih je prevario i pokrao. Zato mu ponovo treba krv njegove mladeži da opravda "troškove" i da i dalje sa svojom klikom pljačka Bosnu, prbenstveno svoje muslimane tobože braneći ih od "brkatih i militantnih Srba" koji ih ne napadaju. Ima on još jedan problem. Ne može više da pljačka Srbe i Hrvate koji idu naprijed koliko toliko dok on i njegov narod propada punom brzinom zahvaljujući samo njemu. Dolazi kazna za njega - za Kazane, za ubijanja po čitavoj Bosni, za "vasu Miskina" za Markale, za Srebrnicu, za Vozuću i za sav haos koji su Bakir i Alijapravili njihovom narda kojeg su oni sai opljačkali, popalili, porušili i mnoge otjerali u smrt dok je Bakir sa Babom spavao i boravio po sefovima narodne banke BiH slažući zlato i novac koji je dobijao kao pomoć. Sad je gazda i GORNJI. Gdje su ostali muslimani???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online