Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
31
Četvrtak 23.02.2017.
22:09
Vestionline, Tanjug A

Turci pale vatru: Revizija presude pravno, a ne političko pitanje

Ambasada Turske u Bosni i Hercegovini saopštila je, povodom zajedničke izjave ambasadora Saveta za implementaciju mira (PIK), da je zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije - pravno pitanje.

Reuters
Ambasador Turske nije podržao paragraf koji je usvojen na sednici PIK-a

"Pitanje o kojem se raspravlja je čisto pravno pitanje. Radi se o izboru u vezi sa upotrebom zakonskog prava koje daje Međunarodni sud pravde o predmetu koji je u punoj nadležnosti tog suda“, navedeno je u saopštenju, prenosi Fena.

Istaknuto je da to nije političko pitanje, kao i da Upravni odbor PIK-a ne može uticati na pitanje o kojem se raspravlja.

"Zato je ambasador Turske odlučio da ne podrži paragraf izjave ambasadora Upravnog odbora PIK-a, koja je usvojena 23. februara“, saopšteno je iz Ambasade Republike Turske. 

Na vanrednoj tročasovnoj sednici PIK-a, koja je ranije održana u Sarajevu, članice tog tela donele su zajedničku izjavu u kojoj je izražena zabrinutost zbog ozbiljne političke situacije do koje je u BiH došlo kao rezultat inicijative da se podnese zahtev za reviziju presude.

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, koji je i tražio ovu sednicu, potvrdio je da su predstavnici Turske izdvojili svoje mišljenje iz jednog paragrafa zajedničke izjave, prenela je Fena.

- Takvo mišljenje izneli su na paragraf koji se odnosi na zabrinutost trenutnim stanjem u državi i donošenje jednostranih odluka - istakao je Ivancov.

U saopštenju PIK-a se navodi da su ambasadori izrazili zabrinutost zbog mogućih posledica koje bi ta politička situacija mogla ostaviti na funkcionisanje Predsedništva, Parlamenta i Saveta ministara BiH, te pozvali da se krene ka poboljšanju celokupne političke atmosfere u zemlji.

"Svi politički lideri treba da se uzdrže od jednostranih poteza i vrate principima kompromisa, dijaloga i konsenzusa pri donošenju odluka, kao i poštovanju ustava BiH, institucija i vladavine prava“, navodi se u saopštenju.    

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2017. 22:31
ВЕСТИонлине да идете у три............зато што сте дозволили брисање коментара
Četvrtak 23.02.2017. 22:31
ВЕСТИонлине да идете у три............зато што сте дозволили брисање коментара
Četvrtak 23.02.2017. 22:31
ВЕСТИонлине да идете у три............зато што сте дозволили брисање коментара
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online