Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
30
Petak 17.02.2017.
20:57
Vestionline, Srna A

Dodik: Zahtev lažan, očekujem postupak protiv Izetbegovića

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je, nakon što je bošnjački član Predsedništva BiH najavio podnošenju zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, da je taj zahtev lažan i da očekuje od pravosudnih organa pokretanje krivičnog postupka protiv Bakira Izetbegovića.

Tanjug
Srbi teško mogu naći sagovornika za mir među bošnjačkim političarima: Milorad Dodik

Dodik je rekao da Srbi u BiH među bošnjačkim političarima teško mogu naći sagovornika za mir, budućnost ili EU integracije.

Nakon što je Izetbegović saopštio odluku o podnošenju zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, Dodik je rekao da je taj zahtev lažan jer je podnosi jedan narod u BiH, a ne država BiH.

Savetovanje u Gradskoj većnici u Sarajevu, nakon kojeg je saopštena odluka, nazvao je "društvom za prošlost i sukobe".

- Osim što je najavljena revizija tužbe lažna, jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili delovi jednog naroda, ona je i sa moralnog i svakog drugog stanovišta neprihvatljiva - rekao je Dodik. 

Istakao je da ni pre deset godina nisu postojali dokazi protiv Republike Srbije, oni ne postoje ni danas, iz prostog razloga što Srbija nije ni uradila ono što joj muslimani u BiH pokušavaju da stave na teret.

Predsednik Srpske je naglasio da se od srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH očekuje da se pred sudom u Hagu ospori legitimitet revizije presude, a pred pravosuđem u BiH krivični postupak protiv Bakira Izetbegovića.

- Indikativno je što tradicionalni zaštitnici i slova i duha Dejtona oličeni u OHR i Ambasadi SAD u Sarajevu, u jednostranom aktu jednog člana Predsedništva BiH mimo volje, dogovora ili saglasnosti druga dva člana, nisu videli kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, čak ni destabilizaciju prilika u samoj BiH - istakao je Dodik.

On je podsetio da je referendum u Republici Srpskoj, kao vrhovno demokratsko dostignuće kvalifikovan kao prekršaj Dejtonskog mirovnog sporazuma i destabilizacija BiH i zapitao kako se onda zove ova samovolja i divljanje u spoljnoj politici BiH, koja se provodi kršeći više zakona zemlje za koju se bore još samo stranci.

POVEZANE VESTI

Petak 17.02.2017. 22:17
У Вишеграду ништа неби било да вишеградски муслимани нису у Горажду, убили мајку са дететом и приковали их на крст и гурнули у Дрину.
Petak 17.02.2017. 22:16
ko je pobio onolike hrvate u Lasvanskoj dolini?
Petak 17.02.2017. 22:16
Мирјана Драгичевић (10. септембар 1983 — 28. децембар 1992) жртва је злочина муслиманских ратних јединица Армије БиХ, које су 28. децембра 1992. године упале у њено село, Доњу Биочу сарајевске општине Илијаш, и ту извршиле злочине. У моменту убиства, Мирјана Драгичевић је имала само 9 година. Једна је од првих жртава муџахедина у БиХ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online