Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.01.2017.
12:37
Vestionline A

"Priznanje Kosova je strašna izdaja Crne Gore"

Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je to što je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova najveća i strašna izdaja Crne Gore.

wikipedia.org/Anicic
Šta učiniste, "braćo" Crnogorci...

Tokom služenja molebana na Srpsku novu godinu u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, Amfilohije je kazao i da Crnu Goru drži "šačica kulaka koji su je opljačkali i obogatili se preko noći".

- Danas u Crnoj Gori imamo šačicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i obogatili se preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu - rekao je Amfilohije.

On je uporedio novi svetski poredak sa krstaškim ratovima, inkvizicijom, Napoleonom, fašizmom, nacizmom, komunizmom.

- Ono što su radili krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije - naveo je Amfilohije.

On je ocenio i da južnoslovenski komunizam, kao jedna velika ideja, nije uspeo jer se temeljio na ubistvu Boga u ljudima.

- Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je - kazao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, dodajući da je to je slučaj sa svim južnoslovenskim narodima, pa i sa Crnom Gorom.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2017. 17:00
U vrijeme Turaka, u Crnoj Gori neki su bili doslijedni duhovnom, nacionalnom i drugom amanetu svojih casnih predaka - bili i ostali Crnogorci, to jest Srbi iz Crne Gore, ostalo su bile poturice. Za vrijeme austrougara, poturicki duh je prerastao u pokatolicenjastvo. Antihriscanska petokraka je takodje uzela svoj danak - komunjare. Ali danas se desava jedna velika zloupotreba crnogorskog identiteta. Naime, Crnogorac je u prevodu Srbin iz Crne Gore . Pa ako su Sveti Petar Cetinjski, Njegos, pa sve do Kralja Nikole svoju pripadnost zasnivali na Srpskim temeljima, ko to moze za sebe da kaze da je Crnogorac, a nije Srbin. Prema tome, Crnogorac je i dalje onaj iskonski Crnogorac - Srbin iz Crne Gore, a ova povampirena horda sto trenutno ordinira u mom junackom Srpskom leglu a sebe "Crnogorcima" naziva su ustvari Montenegrini - najnoviji vid poturica u Crnoj Gori. Nekad su poturice bile svjesne svog izdajstva, a ove danas se jos ponose. No, cega se pametan stidi, budala se ponosi. Al' nece ni oni jos dugo. Sto kazu nasi stari - "Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zver pokaze svoj trag"!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online