Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 09.01.2017.
20:24
rudan.info A

Kome smeta Kolinda u crvenom? Samo Hrvatima

Hrvatska bruji o poseti predsednice Kolinde Grabar Kitarović Americi, a nešto na tu temo morala je da kaže, tačnije napiše, i brutalno iskrena Vedrana Rudan.

Reuters
Kolinda u crvenom

Na svom blogu rudan.info Vedrana je objavila kolumnu pod naslovom "Kamo, kuda, gdje, Kolinda", koju vam prenosimo u celosti i preporučujemo da je u celosti i pročitate:

"Kolinda je otišla u Ameriku a da hrvatskim kolumnistima to nije najavila. Popizdili su. Nema tog hrvatskog pera koje drži do sebe, a da se nije obrušilo na sirotu Kolindu. Hajka ide tako daleko da smo jučer u Nedjeljom u dva, najsramotnija emisija u povijesti Hrvatske teve ikad, gledali vlasnika neke bosanske televizije koji je također zajahao Kolindu. Nešto je rekla o BiH što se njemu nije svidjelo. Gospodin joj je posvetio nesuvislu pjesmicu i uvijeno, kako to samo znaju mužjaci u šezdesetoj, poručio što bi joj radio zato jer je plavuša.

Gospodin je, iako jako prehlađen, šmrcao je neprestano, bio pozvan u studio Hrvatske teve da bi mogao srati po Kolindi koja je:
plavuša,
glupa,
ne razumije stanje u BiH.

On ga, naravno, razumije. BiH je, po njemu, zemlja, što Kolinda ne kuži, dobrih ljudi, to su dokazale poplave, onda su sva tri entiteta, ako se ono tri u BiH zove "entitetima", pomagala jedan drugome kao da su ljudi, a ne ljuti neprijatelji. Pamet u studiju "Nedjeljom u 2" nije samo vrhunski politički analitičar nego i vlasnik televizije koja duguje novinarima lovu. Nečuveno je bilo kad je za Šprajca, dok se Stanković smiješio, urednika RTL-a, rekao da je debeli glupan.

Možda Šprajc jest debeli glupan, možda bi Kolindu ocvali vlasnik one televizije zaista mogao kresnuti uz pomoć kutije šljiva koje svaki kurac pretvaraju u rog nosoroga, ali... Moram li ja, da bih to slušala i gledala, plaćati osamdeset kuna mjesečno? A onom vlasniku i uredniku i slavnom jugoslavenskom novinaru poručujem da je stanje u BiH rješivo i bez poplava. Bit će i ostati onako kako Ameri odluče. Da bi to vidio ne moraš biti ni pametan ni prehlađen ni nosač mlohava ku*ca.

A sad o Kolindi i onim hrvatskim prvim perima. Reže, rigaju vatru, rugaju se, kukaju za slavnim vremenima kad je na čelu Hrvatske bila politička gromada Tuđman, Kolindu nazivaju svakakvim imenima, a najveći od njih, možda ima jedno dva metra, piše za Index, okupan u bijesnu pjenu, po tko zna koji put pita nas i sebe gdje je otišla Kolinda. Gdje? Je*ote! Gdje? Pero, tebe, mene ne, zanima kamo je otišla Kolinda. KAMO! Za koji ku*ac velika hrvatska pera smiju biti nepismena, a Kolinda ne smije otputovati kamo ju je volja?

Zašto me sva ova frka oko Kolinde uznemiruje iako ne pretjerano? Zato jer su svi naši kolumnisti, iako nisu retardirani, veliki manipulatori. Kolinda je slika ove zemlje. Ona je izabrana od naroda. Kolinda je Hrvatska, a Hrvatska nije država. Njeni političari nisu časni ljudi i borci za narodna prava nego ljudsko smeće. Kolindini prethodnici, svi odreda, bili su lopovi, lažljivci, jedan je bio ratni zločinac, drugi je strastveno pjevao ustaške pjesme, danas je poludjeli partizan, treći lopina simplex.

Čemu se mi čudimo i što očekujemo od Kolinde? Gospođu je na radno mjesto postavila Amerika uz blagoslov hrvatskog naroda, gospođa se ponaša onako kako su se ponašali i kako se ponašaju svi hrvatski političari. Besramno. Ako je tako, a jest tako, zašto se naša pera dižu na više ili manje dugačke zadnje noge i siluju Kolindu? Jedni svojim perom, a Stanković preko delegata. Kolinda, ma koliko bila nerazumna, nikad nas neće pokrasti onako kako nas je pokrao Sanader. Nikad nas neće izdati onako kako nas je izdao Tuđman. Nikad nas neće prodati onako kako će nas, ono što je još ostalo, prodati Plenković.

Pa ipak, naši vrli kolumnisti sv*šavaju već tjednima. Gdje je otišla Kolinda? Zašto je Kolinda kuda? Kamo je danas? Meni, valjda jedinoj u Hrvatskoj, se sirota Kolinda na neki način sviđa jer je u hrvatskoj političkoj povijesti definitivno najmanje zlo. Nosi crvenu haljinu, to joj zamjera onaj Gdje iz Indexa, crveno, po Gdjeu, nose samo kraljevi, putuje svijetom bez muža, i to joj je gaf, po Gdjeu, fotka se "ispred ograde" i tako sramoti hrvatski narod...

Koja zamjena teza. Nije Kolinda sramota za hrvatski narod, mi smo sramota sami po sebi."

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.01.2017. 21:48
apel. Proterati IDEU iz Srbije rvatsku firmu
Ponedeljak 09.01.2017. 21:47
Koja zamjena teza. Nije Kolinda sramota za hrvatski narod, mi smo sramota sami po sebi." Ovu izjavu su dali Hrvati a ja mislim da je ovo ispravno jer jedna Genocidna drzava kao sto su oni ne mogu opstati , duhovi Nevinih zrtava vicu iz grobova i krv koja je natopljena da bi se izgradila Genocidna drzava kao sto je Hrvatska... poruka..... Vreme vam je da idete na kolena i molite za oprostaj pre nego sto vam bude prekasno , a sobzirom da ste ub//ijali zajedno sa katolickom crkvom cisto sumnjam da ce vam i to pomoci.. Kako god doslo je vreme za svodjenje racuna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online