Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.12.2016.
18:10
Tanjug, Vestionline A

Dodik: Izetbegović neće menjati Dan RS

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da će RS 9. januara obeležiti svoj dan čime će skrenuti pažnju na činjenicu da je RS stvorena tog dana i da taj datum ostaje trajno u njenim temeljima.

Tanjug
Dodik: Srbija je uz Srpsku

- Taj datum se neće menjati nikakvim administrativnim odlukama bilo kakve instance i to ne može biti realizacija želja, pogotovo Bakira Izetbegovića - rekao je Dodik novinarima posle razgovora sa predsednikom i premijerom Srbije.

Dodik je najavio da će 9. januara u Banjaluku na obeležavanje Dana Republike Srpske doći najvažniji gost, Tomislav Nikolić.

On je dodao da je na obeležavanje Dana RS pozvao i premijera Aleksandra Vučića, te da će on tada biti u poseti Indiji, ali da će na obeležavanje 9. januara doći značajan broj ministara iz Vlade Srbije. 

Dodik je rekao da je predsednika i premijera Srbije želeo da upozna sa situacijom u BiH, u odnosu na RS. 

- Razgovarali smo i procenjivali na koji način je moguće očekivati šta činiti - preneo je Dodik ocenjujući da pojedine ocene o stabilnoj situaciji u BiH ne stoje i ne odgovaraju realnosti.

Dodik je rekao i da se vide tenzije koje dovode do toga da se uporno od strane određenog dela međunarodnog faktora osporava RS. 

- Videli smo juče da Bakir Izetbegović kaže da je RS opasnija od terorizma u BiH što govori o tome na koji način se posmatra i kako se želi videti RS - rekao je Dodik.

O svemu tome je, navodi, upoznao Nikolića i Vučića. 

- Drago mi je da ovde mogu da vidim odlučnost za poštovanje Dejtonskog sporazuma ali i na jednom i na drugom mestu jasnu potvrda toga da je RS od velikog interesa i za Srbiju i da Srbija neće gledati bilo kakvo osporavanje i ugrožavanje teritorijalnog integriteta i subjektiviteta same RS - rekao je Dodik. 

To je ono što je, dodaje, zajedničko za oba razgovara koja je danas imao u Beogradu, a čija je tema bila i međusobna saradnja.

Ističe da RS želi da podrži sve što dopirnosi stabilnosti i snazi Srbije i da će to činiti i u budućnosti.

Upitan da li je sa Nikolićem razgovarao i o predsedničkim izborima u Srbiji i o eventualnoj ponovnoj kanidaturi Nikolića, Dodik kaže da je napomenuto da se Srbija približava predsedničkim izborima, te da RS naravno da ima simpatije koje će i pokazati. 

- Napomenuto je da se Srbija približava predsedničkim izborima i da će se u roku predviđenom zakonom i Ustavom izlaziti sa kandidaturama. Neki su već sad izašli. To je stvar političkih subjekata u Srbiji. Ranije sam veoma jasno rekao neke stavove - kaže Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online