Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 20.12.2016.
20:23
Vestionline A

Dodik: Bosanski jezik ne postoji

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak da bosanski jezik ne postoji i da je neprihvatljivo da Savet ministara BiH razmatra informaciju o ovom jeziku.

Tanjug
Milorad Dodik: Bosanski jezik je nesrećna formulacija iz Dejtonskog sporazuma

- Ne mogu Bošnjaci nametnuti bosanski jezik svima koji ovde žive, jer bi to bila klasična majorizacija koju nećemo da dozvolimo - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da je bosanski jezik nesrećno upisan u Dejtonski mirovni sporazum i da je to neko uradio radi određenih kalkulacija, ali da u BiH može postojati samo ono što se dogovori.

Savet ministara BiH je u Sarajevu raspravljao o Informaciji o kršenju ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i upotrebu bosanskog jezika u Republici Srpskoj, a izjašnjavanje o njoj je odgođeno.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.12.2016. 21:18
Od izvornog srpskog jezika prave novokompovane nacije svoje novokompovane nacionalne jezike. Austrijski njemacki se razlikuje mnogo od njemackog jezika u Njemackoj i opet ga ne smiju proglasiti austrijskim jezikom, nego se mora nazivati njemacki jezik. Brazilci ne smiju takodje proglasiti brazilski jezik, mora se zvati portugalski, a cijela ostala juzna Amerika takodje ne smiije proglasti spanski jezik za svoj nacionalni kao npr. argetinski , kolumbijanski , cileanski itd.
Utorak 20.12.2016. 22:32
BALKANSKI neizlečivi BOLESNIK....................... Bolesnik koji se zove „DRŽAVA“ Bosna i Hercegovina je degenerisan zametak koji bi po zakonima prirode bio mrtvo rođeno "dete", zaživelo je samo zahvaljujući gluposti i perverznim interesima zločinačkih centara moći...................... Degenerisano novorođenče (BiH) je u komi od rođenja i nikakve ga intervencije ne mogu spasti, nestanak ove veštačke TVORevine je SAMO pitanje vremena koje ističe kao pesak kroz rešetku................................... I za kraj: -NE POSTOJI BOŠNjACKI NAROD............................. -NE POSTOJI BOŠNjACKA NACIJA.............................. -NE POSTOJI BOŠNjACKI JEZIK..................................... -NE POSTOJI muslimansko PRAVO NA BILO KOJI DEO TERITORIJE BiH (jer to pravo ogavne vekovne sluge okupatora i njihovi potomci nikada i nigde nisu imale)
Utorak 20.12.2016. 22:38
IZJASNITE se kao MUSLIMANI.................. Najverovatnije su puno njih u BiH zaboravili šta je Alija Izetbegović i njegova SDA tada 1991 naredila današnjim "bošnjacima" čuj "bošnjaci". ------------------------ Islamizacija muslimana Shodno ovakvom projеktu dominacijе u Bosni i Hеrcеgovini, na popisu stanovništva 1991. godinе Izetbegovićevi aktivisti SDA su od muslimana tražili da sе nacionalno izjasnе kao Muslimani, a nikako kao Bošnjaci, jеr bi timе došlo do smanjivanja njihovе monolitnе statističkе brojnosti. Podsticalo sе i što masovnijе učеšćе u popisu, sa sloganom: „Od našеg broja zavisе naša prava!“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online