Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 17.12.2016.
17:06
Srna A

"Arogancija koju Bošnjaci pokazuju prema Srpskoj, Srbima i Hrvatima, koštaće ih BiH"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je uveren da će u BiH doći do zastoja na svim nivoima vlasti, ukoliko bošnjački politički lideri ne prihvate inicijativu SNSD-a i HDZ-a BiH o izmenama Zakona o Ustavnom sudu BiH, koji predviđa da u toj insituciji više ne bude stranih sudija.

Reuters
Ako Bošnjaci ne prihvate izmene zakona o Ustavno sudu, sledi zastoj: Milorad Dodik

Dodik je rekao novinarima u Gradišci da će bošnjački lideri dobiti ovaj predlog zakona i da će "imati dosta problema da kažu da to ne prihvataju".

- Mi ne smemo da dozvolimo da tri stranca i dva Bošnjaka odlučuju o političkom statusu ovog naroda. Onda je besmisleno sve što smo uradili do sad - istakao je Dodik.

Izetbegović u problemu

On je naveo da je mogao da vidi da su Bakir Izetbegović i SDA u silaznoj putanji što se tiče moći i organizacije.

- Napustili su ih i poslanici i ne mogu da računaju na svoju ljubav koja je dolazila iz Turske i na turskog predsednika Erdogana, izgubila im je Hilari Klinton na izborima... Sve se to složilo i njih samo održavaju ovi iz Saveza za promene, a i Izetbegović njih, očigledno - ocenio je Dodik.

Predsednik Srpske je naveo da je saznao da nema ni većine u Parlamentarnoj skupštini BiH, te da ona postoji od zakona do zakona.

- Ako oni ne žele dogovor i žele da očuvaju Ustavni sud koji će Srbima ukidati Dan Republike, nama taj Ustavni sud, BiH i SDA ne trebaju i mi ćemo braniti naše pozicije - rekao je Dodik.

Da se svi dogovore

On je bošnjačke političare pozvao na dogovor i dodao da će sami biti krivi za neuspeh BiH ako to odbiju.

- Ta arogancija koju pokazuju prema Srbima, Srpskoj i Hrvatima sigurno će ih koštati statusa BiH. Oni su pripisivali da je politika Slobodana Miloševića kriva što je neko otišao iz Jugoslavije, pa su Srbi bili krivi za sve živo. A oni sada još gore rade, ignorišu sve uz pomoć stranaca i žele da nam nametnu rešenja, koja nećemo - poručio je Dodik.

On je naglasio da će ono što hoće SDA u budućnosti biti sve više irelevantno.

- Njihova pozicija koja se zasnivala na snazi međunarodnog faktora je izgubljena i nije ono što se moglo videti prethodnih godina. Ako ne nauče tu lekciju, onda će biti potpuni luzeri, a koliko znam, njihovo zalaganje za BiH je isključivo u funkciji unitarizacije, za šta im trebaju poslušni Srbi i poltroni kao ovi iz Saveza za promene - objasnio je Dodik.

Pokret za promene da se okrene svom narodu

On je ocenio da predstavnici Saveza za promene "svakodnevno pokazuju poltronstvo i zahvalnost Izetbegoviću što ih je izabrao da tamo nešto rade i naivno veruju da narod to neće primetiti".

- Narod je to već vidio na lokalnim izborima i ako ne promene politiku biće veoma kažnjeni zbog toga od samog naroda na izborima 2018. godine - rekao je Dodik.

On je u tom smislu pozvao Savez za promjene da promeni politiku u interesu Srpske i srpskog naroda

POVEZANE VESTI

Subota 17.12.2016. 21:39
Milorade čuvaj srpski narod kao oči u glavi krvnici jedva čekaju našu krv srpsku.. ne smemo im verovati jer su nas svakog puta iz/dali i sa stranim agresorima napadali
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online