Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 22.11.2016.
18:48
Tanjug, Vestionline A

Azra Dva noža stigla u Bosnu: Amerikanci je izručili zbog ratnih zločina nad Srbima

Sjedinjene Američke Države izručile su u utorak BiH Azru Bašić, osumnjičenu za ratne zločine nad pripadnicima srpske nacionalnosti.

youtube.com/Sens Servis
Azra dva noža u BiH

Bašićeva (57), rođena u Rijeci, u Hrvatskoj, izručena je na aerodromu u Sarajevu. Ona se nalazi pod istragom Posebnog odeljenja za ratne zločine i osumnjičena je za ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Dervente, počinjene 1992. godine.

Bašić se tereti da je u periodu od aprila do juna 1992. godine, na području opštine Dervente, lično ubila jednog civila i učestvovala u namernom nanošenju snažnog telesnog i duševnog bola i patnje, kao i mučenju većeg broja civila srpske nacionalnosti, koji su bili zatočeni u Domu JNA u Derventi.

Osumnjičena je nakon rata napustila BiH i emigrirala u Kentaki, u SAD, posle čega je zajedničkim radom pravosuđa BiH i vlasti SAD locirana, lišena slobode i procesuirana zbog imigracijske prevare, odnosno davanja netačnih podataka američkim vlastima o učestvovanju u ratu u BiH.

S obzirom na to da je na temelju zahteva pravosuđa BiH za njom raspisana poternica, vlasti SAD su sprovele postupak njene ekstradicije i izručenja pravosuđu BiH.

"Tužilaštvo BiH zahvaljuje se vlastima SAD na pomoći u lociranju, izručenju i procesuiranju navedene osumnjičene", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

U saopštenju se ističe da Tužilaštvo BiH s partnerskim agencijama i institucijama širom sveta intenzivno radi na pronalasku, izručenju u BiH i procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine, "koji se od pravde pokušavaju sakriti u inostranstvu".

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2016. 20:07
Monstrum je u kavezu , monstrum po izgledu , monstrum po delima konacno dobija svoj oblik pod plastom zakona u koji se Titovi pioniri i dan danas zaklinju . Nadajmo se fer sudjenju kao sto to uvek biva i bude oslobodjena svih optuzbi posto nije Srpkinja . Da li je bosna spremna da stane u kraj manipulacijama zrtava i oslobadjanjima pravih pocinioca to cemo videti u narednom periodu, vremena koje dolazi ispred nas. Azra (monstrum) nije sama u svemu tome , ima ih dosta kojima su ruke krvave do laktova zato bi Tuzilastvo BIH trebalo da prosiri slucaj sto se toga tice i da se otvori pitanje Nacionalisticke Hrvatske koji se izvlace od 1913 godine do sada sa milion ukupno ub/ij/enih Srba. najveci zlocinci i monstrumi su tek na redu
Utorak 22.11.2016. 20:17
Drzava Srbija i Institucije u Republici Srpskoj mora da se obavezu i da pomognu ljudima proteranim iz Hrvatske da im se omoguci Pravnim putem uz pomoc Vlada i organizacija da se besplatno pomogne ljudima da povrate imovinsko pravo u Hrvatskoj i da se trazi pravda za zrtve da se konacno osudi genocid i da se zaustavi negiranje jasenovca i drugih mesta zlocina koje je pocinila NDH u drugom svetskom ratu. To nam je duznost to , dugujemo nasim zrtvama ( dugujemo im pravdu za njihov mir i pocivanje ) . Srbi vreme je da se ujedinite i da zajednickim snagama potrazite pravo za svoje zrtve ...
Sreda 23.11.2016. 09:26
Nemojte joj suditi zato sto niste nikad u korist Srba sudili!Sa vama nikad vise vi ste bili i ostali srpski neprijatelji!Ko vama jos da veruje?Srbi bi trebali da sastave specijalnu jedinicu pa da hapse i izcrpe go-vna pa no-zem dokrajciti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online