Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.11.2016.
16:00
Srna A

"Izetbegović želi da ostvari san svog oca - islamsku državu BiH"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najveća opasnost po stabilnost u BiH i regionu, jer na sve načine pokušava da ostvari san svoga oca da od BiH stvori islamsku državu.

Tanjug
Bakir je taj koji predstavlja opasnost po BiH: Milorad Dodik

- Zbog takve pogubne islamističke politike BiH sa Bakirom Izetbegovićem nema nikakvu budućnost - istakao je Dodik u izjavi Srni.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da Srpska na čelu sa Miloradom Dodikom u velikoj meri usporava napredak BiH i da je Dodiku bolje da "promeni svoje ponašanje kako on ne bi bio promenjen", predsednik Srpske je rekao da je Izetbegović, kao prijatelj i inspirator terorista, vehabija i islamista, poslednji čovjek koji može nekome da preti i nekoga da menja.

Dodik je istakao da je Izetbegović, pre svega, dužan da, posle saslušanja Fahrudina Radončića u sudu u Prištini, celokupnoj javnosti, a posebno Srbima da podrobnije objašnjenje kakva je njegova uloga u likvidaciji Srba i započinjanju rata u BiH.

- Ni meni ni Republici Srpskoj neće niko pretiti, niti dovoditi u red, pogotovu ne ekstremisti poput Bakira Izetbegovića. Vreme stranog intervencionizma pripada prošlosti - poručio je Dodik.

On je napomenuo da je Izetbegović svoj ekstremizam dokazao i proteklih dana svojim, sa ostalim članovima Predsedništva BiH neusaglašenim nastupom u Briselu, gde je susrete sa zvaničnicima EU i NATO-a ponovo iskoristio za grubu političku manipulaciju na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.

- Njegov istup u Briselu je samo dokaz da on u stvari govori u ime radikalnih muslimana koji su spremni za nove sukobe. Tvrdnje da je Srpska nastala na zločinima, da su se muslimani u BiH tokom rata samo branili, iako svi znaju da nas je sve u taj rat odveo upravo njegov otac sa svojim islamističkim idejama, te opravdavanje "puzajućeg" stvaranja islamske države u BiH - samo pokazuju da Republika Srpska itekako ima razloga da svakim danom sve više jača sebe i svoje institucije - rekao je Dodik.

Osvrćući se na Izetbegovićeve stavove u vezi s hapšenjem bivših pripadnika HVO-a u Orašju i njegovu "začuđenost" zbog "adresiranja tog problema na bošnjačku politiku", Dodik je ocenio da sve to poprima komičnu dimenziju, jer je svima jasno da je pravosuđe u BiH upravo pod Izetbegovićevim političkim uticajem.

- Svi zločinci treba da odgovaraju, a kao predsednik Republike Srpske, kome srpski narod godinama ukazuje poverenje, posebno sam zainteresovan da budu preocesuirani zločini nad Srbima. To se, nažalost, ne dešava u dovoljnoj meri upravo zbog bošnjačkog političkog uticaja u pravosuđu - kaže Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online