Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
11:26
Jutarnji hr A

Slovenci proslavljajo, svirajo i igrajo: Melanija, naše gore listajo!

Stanovnici Sevnice, rodnog mesta Melanije Tramp, s velikim interesovanjem su pratili američke predsedničke izbore.

Premda se tamo buduće prve dame SAD-a gotovo niko i ne seća, tokom ove kampanje svi su se ponovo zainteresovali za manekensku karijeru najpoznatije sevničke emigratikinje, a za njihovo mesto čulo se daleko van granica Slovenije.

Portal Siol.net uživo je pratio situaciju u Sevnici gde se u sredu još oko četiri sata ujutro u glavnom kafiću okupila nekolicina stanovnika. Među njima se našla Melanijina prijateljica iz detinjstva, Mirjana Jelančič, koja je rekla da ju je strašno pogodila negativna kampanja usmerena prema supruzi Donalda Trampa, pogotovo zato što je ona poznaje kao veliku prijateljicu, uvek dobronamernu i spremnu da pomogne.

- Ako je to ono što želi, biće mi drago ako uspe - komentarisala je Mirjana.

U Sevnici kažu da se sada piše istorija. Naime, Melanija je druga prva dama SAD-a rođena van zemlje, a prva iz Slovenije. Prva je Britanka Luiz Adams, supruga šestog predsednika SAD-a, Džona Kvinsija Adamsa, koji je bio predsednik od 1825. do 1829.

U kafiću se našao i dobar prijatelj Melanijinog oca Viktora Knavsa, koji je žustro navijao za svoju sunarodnjakinju, ali je i napomenuo da verovatno niko u Sloveniji osim Sevničana nije svestan šta to znači za njihovu zemlju.

Svetski novinari u Sevnici

Veselje prvim rezultatima nije skrivao ni gradonačelnik Sevnice, Srečko Ocvirk, koji je rekao da su u Sevnici tokom predizborne kampanje podržavali Melaniju i da su srećni zbog ishoda.

- Pobeda Trampa znači mnogo za Sevnicu, za njenu vidljivost. To se već ove godine dogodilo, mnogi novinari su nas posetili - rekao je za Siol.net i dodao da se nada da će ishod američkih izbora doprineti razvoju turizma i privrede u opštini Sevnica.

Melanija, ćerka trgovca i krojačice

Melanija je rođena 1970. u porodici tekstilne radnice Amalije i Viktora Knavsa, trgovca automobilskim delovima i automobilima. Amalija je rezala krojeve u fabrici dečje odeće "Jutranjka", koja više ne postoji.

Melanija je živela u petospratnoj zgradi u naselju Heroja Maroka. Kasnije su Melanija i njena starija sestra Ines krenule u srednju školu u Ljubljani, gotovo 90 kilometara udaljene od rodnog gradića, pa su njihovi roditelji sagradili kuću u brdima iznad grada koju i dalje poseduju, iako sada vreme provode u Njujorku, čuvajući unuka Berona.

Da je pojedete

Naravno, već su se i neki ugostiteljski objekti u Sevnici dosetili da iskoriste činjenicu da je Melanija Tramp postala prva dama Amerike, te su nazvali jednu poslasticu po njoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online