Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.10.2016.
18:02
D. N. Petrović - Vesti A

Meta na čelu "Dikićevih zaverenika"

Nakon "spektakularnog" hapšenja u nedelju pre podne u blizini Kolašina, zbog sumnje da su opasni teroristi i da su, zajedno sa bivšim komandantom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem, hteli da ruše vlast u Crnoj Gori i hapse Mila Đukanovića, i više od 24 sata provedena u podgoričkoj policiji, u Zubin Potok su se vratila šestorica mladića koji su umalo nadrljali samo zato što su se u pogrešno vreme, našli na pogrešnom mestu.

Reuters
Kosovskim Srbima preseo put na Ostrog

Reč je o Stefanu Velimiroviću (27), Bojanu Kovačeviću (40), Vladimiru Božoviću (21), Goranu Kovačeviću (17), Luki Đorđeviću (18) i Nikoli Đorćeviću (21), svi iz Zubinog Potoka, tihim momcima koji su, kako kažu, ne razmišljajući da se u Crnoj Gori održavaju izbori i da su tenzije tamo velike, poželeli da kombijem odu u Crnu Goru i obiđu manastir Ostrog.

- Nisam član nijedne organizacije, niti pokreta, ne pripadam nijednoj partiji, nemam nikakve veze sa politikom, niti sa izborima u Crnoj Gori, nisam član ni Ravnogorskog pokreta, kako nam pripisuju albanski mediji, jednostavno, poželeo sam da, na predlog drugova, koji su već obezbedili prevoz, obiđem Ostrog. Nikakve veze nemamo sa Bratislavom Dikićem, niti sam ga ikada video u životu ni čuo - priča Vladimir Božović koji radi kao konobar u kafiću u Zubinom Potoku.

- Rano smo stigli pod Ostrog, pomolili smo se bogu, slikali i krenuli nazad. U Podgorici smo se zadržali dva-tri sata, popili piće, ponešto pojeli, seli u kombi i krenuli nazad u Zubin Potok. Iznenada, kada, na putu prema Kolašinu, sustigla su nas i zaustavila dva policijska vozila iz kojih su istrčali policajci i povikali "Izlazite, uhapšeni ste", odmah su nam stavili lisce na ruke i ubacili u kola. Bili smo u čudu, nismo znali šta se dešava i šta smo zgrešili. U podgoričkoj policiji uzeli su nam mobilne telefone, a meni i naočare, pošto imam veliku dioptriju ništa nisam video. U pritvoru su nas držali u ponedeljak do 9.30 kada su nas odveli kod istražnog sudije koji je insistirao na razlozima našeg dolaska u Crnu Goru i povezanosti sa Bratislavom Dikićem, nekom njegovom grupom i nekim ljudima u Crnoj Gori za koje mi nikada nismo čuli. Evo, vratio sam se u Zubin Potok, a još ne znam zbog čega sam hapšen - priča Božović i dodaje da su pušteni tek u ponedeljak uveče kada su sa policijskih telefona (njihovi im još nisu vraćeni) prvi put mogli da se jave svojim porodicama.

Ko proglašava državni udar

Niti je bilo sednice Vlade niti Veća za nacionalnu bezbednost niti Saveta za odbrane, predsednik države je rekao da on to ne bi komentarisao, predsednik Vlade da o tome ne zna ili da nema dovoljno informacija, ali je Uprava policije proglasila akciju državnim udarom, podseća Danilović.
- Moram priznati da se radi o vrlo specifičnom državnom udaru - kazao je Danilović.

Sad nam je briga još veća, pošto su albanski mediji mog sina i sve njegove drugove okarakterisali kao opasne teroriste, očekujemo da nam ba vrata banu pripadnici albanske specijalne policije ROSU ili ko zna ko. Dete nam je ni krivo, ni dužno, izloženo opasnosti, cela naša porodica i sve porodice hapšenih u Podgorici sada su u nevolji - naglašava Vladimirov otac Taško.

Transkripti su podvala

Transkript razgovora bivšeg šefa Žandarmerije Bratislava Dikića sa izvesnim Sinđom predstavlja podvalu, kaže ministar unutrašnjih poslova CG Goran Danilović. On je naveo da je to podvala koja je trebalo da istragu skrene u pogrešnom smeru.
- Na osnovu informacija koje ja imam radi se o jednoj vrlo smišljenoj podvali o ubacivanju u transkript razgovora osoba koje nisu mogle da komuniciraju - rekao je Danilović.
"Dnevne novine" tvrde da je transkript autentičan, i navode da su razgovori Dikića "sa saradnicima" presretani sedam dana pre parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji su održani u nedelju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online