Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.10.2016.
14:52
rs.sputniknews.com A

VIDEO: Evo kako se kupuju glasovi u Crnoj Gori

Na zvaničnoj stranici Demokratskog fronta na Fejsbuku, nepuna tri sata od kako su otvorena birališta, objavljen je video zloupotrebe državnih resursa, plaćanje glasača iz dijaspore.

pixabay.com
Sve može za 250 evra

"Isplata glasača koje je DPS dovukao iz Luksemburga i ostalih evropskih zemalja, kako bi glasali za tu partiju. Njima se u Baru isplaćuje po 250 evra za dolazak. I sami aktivisti DPS-a su svesni da im se bliži potpuni izborni poraz, među njima vlada totalni haos, pa se dešavaju i ovakve stvari, snimanje mobilnim telefonom u toku jedne ovakve (potpuno tajne) operacije DPS-a", navodi se na stranici DF-a.

Stotine glasača iz inostranstva kojima je Demokratska partija socijalista (DPS) obećala po 250 evra ukoliko dođu i glasaju za tu stranku, još od 8 časova u redovima čeka isplatu ispred prostorija Opštinskog odbora DPS-a u Baru.


Mnogi od njih, ulaze i u prostorije Demokratskog fronta, koje su tik uz kancelariju DPS-a, gde ih usmeravaju aktivisti DF-a, koji ih prethodno pitaju da li su došli radi novca koji im je DPS obećao. U kancelariji DF-a dočekuju ih predsednik Bogić Beli Mitrović, predsednik Nove srpske demokratije u Baru i portparol DF-a Bar Milenko Jovanović. Verujući da su u kancelariji DPS-a birači koji su stigli uglavnom iz Luksemburga, Nemačke i Italije, mahom ističu da su se za isplatu dogovorili sa funkcionerom lokalnog DPS-a Pešom Glavanovićem i sa sekretaricom u Opštinskom odboru stranke po imenu Ana.

Pominju da su im novac obećali i Dragan Nišavić i Esko Martinović.

Nakon što obave "intervjuje" sa gastarbajterima, Mitrović i Jovanović ih upućuju na kancelariju do Frontove, kako bi u prostorijama DPS-a podigli novac koji im je DPS obećao. Tako su pored ostalih za novac iz Luksmeburga stigli Sejfo Mehović, Suko Mehović, Mehović Hasnija, Muratović Hazbija, a iz Nemačke Mirvet Škrijelj, nekoliko članova porodice Babačić, Ramović, Duraković, Muhović…

Na video snimcima koje je objavio portal In4s čuje se kako je na poziv DPS-a u četvrtak veče stiglo preko 200 momaka iz Luksemburga i oko 300 iz Švajcarske. U DF-u kažu da imaju i brojeve ličnih karata birača iz inostranstva koji su došli da bi glasali za DPS za ponuđeni novac

DF je najavio da će podneti prijave Osnovnom državnom tužiocu u Baru  protiv lica kojima DPS isplaćuje novac, kao i protiv DPS-a. Ovim je, kažu u DF-u, najbrutalnije ugrožena regularnost izbora koji su u toku. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online