Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 15.10.2016.
03:00
Srna A

"Priznanje Kosova je najsramnija odluka Mila Đukanovića"

"Milo Đukanović je godinama istrajavao na antisrpskoj politici koja je na kraju dovela do toga da njegova vlada prizna lažnu državu Kosovo, što je verovatno najsramniji potez nekog crnogorskog državnika u istoriji", izjavio je lider Demokratskog fronta Andrija Mandić.

youtube.com
Sramotan potez: Andrija Mandić

- Takođe, na unutrašnjem planu Đukanović je uradio sve da oteža život srpskom narodu u Crnoj Gori, brutalno ga diskriminišući, otimajući mu osnovna prava, pokušavajući da ga svede na nivo nacionalne manjine - rekao je Mandić za "Blic".

On je istakao da Crna Gora i Srbija moraju da imaju najbolje odnose na svim poljima, jer su jedni drugima najbliži i spajaju ih najsnažnije veze.

Mandić podseća da su Srbi stvarali Crnu Goru, duboko su utkani u njeno biće i oni moraju biti ravnopravan narod koji će uživati sva prava.

- Shodno toj politici, Đukanović se obračunavao i sa SPC i njenim eparhijama u Crnoj Gori, proterujući sveštenike i pokušavajući da Crkvu koja je stara hiljadu godina i koja je stvorila Crnu Goru, stavi pod kontrolu svojih državnih organa, ne poštujući pravilo da je crkva odvojena od države - rekao je Mandić.

Lider Demokratskog fronta ističe da je pogrešna svaka politika koja nema većinsku podršku građana, a protiv NATO integracija je više od dve trećine stanovnika.

- Takođe, nikad ne smemo zaboraviti da je NATO izvršio brutalnu agresiju na našu zemlju 1999. godine i da se posledice tog sramnog čina, koji je izvršen bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, osećaju i danas - rekao je on.

Demokratski front se, kaže Mandić, zalaže da o ovom pitanju bude raspisan referendum, jer bi pokušaj da se odluka donese u parlamentu otvorio tešku krizu u Crnoj Gori.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.10.2016. 22:29
Он је црни образ ЦГ !!!
Četvrtak 20.10.2016. 15:21
Оно што нас Србе у овом времену храбри јесте иницијатива озбиљне парламентарне групације, Демократског фронта, да Црна Гора повуче двије срамне одлуке донесене против воље сопственог народа – признавање лажне државе Косово и под притиском Европске уније увођење санкција Русији, које су нанијеле несагледиву штету Црној Гори и бацили не сјенку, него таму на њену часну прошлост.
Četvrtak 20.10.2016. 15:22
Признањем лажне државе Косово и увођењем санкција Русији Црна Гора под Милом Ђукановићем се одрекла себе, свог имена и својих предака, а без њих она не може бити оно што је била. У овим захтјевима садржано је све оно што на најбољи начин може да ублажи вишегодишње црногорско брукање, њен однос према свом идентитету, запостављању и фалсификовању сопствене историје, идеји о приступању агресивној и злочиначкој организацији НАТО пакта, корупцији, криминалу и непоштовању својих грађана, које су у протеклим годинама понизили и осиромашили до те мјере да у амбијенту црногорске државе за себе и своје породице апсолутно не виде никакву перспективу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online