Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.09.2016.
08:56
Vestionline A

"Arapi traže status naroda u BiH, ima ih 44.000"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u Federaciji BiH ima 44.000 Arapa i da je nedavno, na jednom skupu u Sarajevu, razgovarano o tome da dobiju status četvrtog konstitutivnog naroda u BiH, kao Srbi, Bošnjaci i Hrvati.

Tanjug
Dodik upozorava na islamizaciju BiH

Dodik je naveo da, prema podacima iz FBiH, 44.000 ljudi iz arapskog sveta ima neki oblik imovine u FBiH, na čemu pribavljaju pravo prebivališta. 

- Njihovi predstavnici su pre nekoliko sedmica u Sarajevu, verovatno u saradnji sa lokalnim muslimanima u Sarajevu Bakira Izetbegovića i ostalima, držali jedan panel na kojem se razgovaralo o tome da Arapi dobiju karakter konstitutivnog naroda u BiH i da se uvedu u politički sistem odlučivanja - rekao je u ponedeljak uveče Dodik za beogradsku Televiziju "Hepi". 

Biro za odnose sa javnošću Ureda predsjednika RS

Pročitajte još:

Biro za odnose sa javnošću Ureda predsjednika RS

* "Zovite Amere da spasavaju BiH"

* "Rukovodstvo RS da odgovara za podrivanje Dejtona"

On je naglasio da izbeglice iz Libije i Sirije nisu deo te priče, nego dolaze "neki drugi koji imaju nešto para", te dodao da Arapi kupuju svuda gde postoji džamija, a njih je u BiH od kraja rata izgrađeno 1.500. 

Kao primer, Dodik je naveo da su Srbi, koji imaju kuće oko džamije u Trnovu u centru grada, spremni da ih prodaju. - Scenario je identičan, dolazi neko ko daje novac, vi se iseljavate, a oni nameću svoja pravila života. Uspeli su da nametnu pravila života u jednom Parizu, da neće u jednom malom Trnovu - kaže Dodik. 

Na pitanje da li je njemu neko od zapadnih zvaničnika rekao da Srbi i Hrvati moraju da ostanu u BiH jer Zapad neće dozvoliti samostalnu islamsku zemlju u Evropi, Dodik je rekao da je čuo i više od toga i da je bio na važnim mestima od Vašingtona do Evrope. 

- Bio sam kada nije bila nijedna islamska država u Evropi, a sada pokušavaju da naprave Kosovo. Ali, u zadnje vreme ne čujem - rekao je Dodik i podsetio na reči nemačkog kancelara Angele Merkel da je "zabluda bila razvoj multietničkog društva". 

Pogubno je biti poltron

Dodik je pomenuo i krizu Dojče banke, koja je u bezizlaznoj situaciji i ne dozvoljava povlačenje depozita, te upozorio da se u toj banci nalazi deponovano šest milijardi evra deviznih rezervi Centralne banke BiH.

Prema njegovim rečima, neko je u Sarajevu, pod uticajem zapadnjaka, sve devizne rezerve Centralne banke BiH, deponovao u Dojče banku. 

"Ako se taj novac izgubi, onda smo u problemu. Onda će opet naći način da pričaju priču da je Dodik kriv. Što sam ja kriv što je poropala Dojče banka i nestao novac koji je neko drugi tamo deponovao kao osnovu za naše funkcionisanje. BiH je karikatura - rekao je Dodik. 

Dodik kaže da ni na Zapadu ne vole nekog ko je bez karaktera i da je za političara veoma važno imati svoj stav. - Za nas u Republici Srpskoj pogubno je biti poltron, a nažalost, sada su mnogi koji se u Srpskoj bave politikom dokazani poltroni - dodao je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online