Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 25.09.2016.
12:27
Vestionline A

"Ne plašimo se, Bošnjaci nemaju opremu za rat"

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ocenio je da bi tenzije u regionu buknule i bez održavanja referenduma u BiH, kao i da smatra da bezbednost Republike Srpske nije ugrožena, prenose agencije.

Srna
Oružane snage BiH

On je za medije izjavio da je očekivao da se Bakir Izetbegović ogradi od ratne retorike Safera Halilovića, ali  to što se nije ogradio za njega nije zabrinjavajuće.

- Ne plašim se tih pretnji. Niti Bošnjaci imaju takvu opremu, niti takvo oružje, a ni građani nemaju ni volje ni želje da ratuju. U ratu stradaju obični ljudi, a ne lideri koji to promovišu. Oni ostanu živi i budu bogatiji posle tih ratova. Većina građana apsolutno nije za to. Naravno, pretnje ne treba potceniti, mi o tome vodimo računa, ali da li je bezbednost RS ugrožena - apsolutno nije - poručio je Ivanić.

On ocenjuje da se referendum održava da bi Milorad Dodik "namakao koji procenat više na predstojećim izborima", ali i zbog nacionalnog ponosa. Incidente, čak ni pojedinačne, ne očekuje.

Upitan da li je očekivao da će sve da ode tako predaleko i da se opet pominje rat, Ivanić kaže da nije i da misli da je sve to bilo nepotrebno. 

- Mislim da je jednim dobrim delom u prenaglašavanju značaja referenduma učestvovala i međunarodna zajednica, koja se naglo upetljala u jednom periodu - navodi Ivanić dodajući da su verovatno očekivali da će pritisak biti dovoljan razlog da vlasti Republike Srpske odustanu od referenduma, a kada su videli da od toga nema ništa, usledila je kontra. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.09.2016. 13:09
Putin JASNO I GLASNO porucio svima: „Ako neko napadne Republiku Srpsku i Srbiju, rešićemo stvar za jedan dan!“
Nedelja 25.09.2016. 12:38
Oni bi na nase bregove pobili svoje stegove i svuda kroz nase sokake zabranili bi nam korake.Oni bi da nas podcine i s vjerom da nas rascine i da po prvoj mjesecini skvasimo opanke na Drini.Oni bi da bracu podjele kao daleke predjele pa jedne po strani stavili dok bi druge davili.Sve ce to da im osvane kao da su nas molili ako nam oci zasjene i budemo im dozvolili.
Ponedeljak 26.09.2016. 00:32
PUTIN POSLAO OPASNU PORUKU: Ne planirajte da napadnete Srbe, jer ću to rešiti za samo jedan dan. Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je jasnu poruku: niko ne sme da narušava mir, a ako se neko usudi da napadne Srbe u RS ili Srbiju njegova zemlja će to završiti za dan. Putin je na sastanku sa predsednikom RS Miloradom Dodikom u Moskvi poslao nedvosmislenu podršku RS, ali i stavio do znanja da će u slučaju napada biti spreman da sve reši za jedan dan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online