Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.09.2016.
11:19
Vestionline A

Dodik: Neće se na nama vežbati Amerikanci

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je u Trebinju da su u Republici Srpskoj svi odlučni da se referendum održi, naglašavajući da je to njihovo zakonsko pravo i dodao da ne očekuje sankcije međunarodne zajednice zbog održavanja referenduma.

Tanjug
Ne očekujem sankcije zbog referenduma: Milorad Dodik

Dodik je rekao da je "nemoguće da se uvedu sankcije za drugačiju politiku i da je to vreme davno prošlo", dodavši da ako i bude pokušaja da se uvedu sankcije, to će pokušati nekoliko pojedinaca", preneli su beogradski mediji.

 - Referendum o Danu Republike u funkciji je oslikavanja mišljenja naroda o važnim pitanjima. To niko ne može da ignoriše, pa ni Ustavni sud BiH, pogotovo ne strane ambasade, pa taman one bile i američke. Videće se da će referendum 25. septembra biti masovno podržan u Republici Srpskoj i uveren sam u to - kazao je Dodik. 

On je ocenio da je odluka Ustavnog suda BiH da zabrani održavanje referenduma "politički motivisana", te da je doneta pod pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, OHR-a i pojedinih ambasada. 

- Mi nismo rekli da ne provodimo odluku Ustavnog suda, mi je provodimo, nama nije rečeno kako da je provodimo. Odlučili smo da je provedemo putem referenduma. Što je neko histeričan, nervozan, taman on dolazio i iz ambasade SAD, to je njihov problem. Na nama se neće vežbati ni Amerikanci, niti bilo ko drugi - kazao je Dodik. 

On je rekao da "ne zna kako su američka ili bilo koja ambasada mogli očekivati da će (bošnjački član Predsedništva BiH) Bakir Izetbegović da ukine Dan Republike, a da Republika Srpska kaže da je to u redu". 

- Naravno da nije u redu i neće biti nikada u redu da neko iz drugog naroda nameće svoje stavove, pogotovo za naša prava, svetkovine, slave koje mi slavimo… Tu histeriju su sami nametnuli i ona govori o njima da ne razumeju stvari, a ja nemam nameru da objašnjavam. Celoj Republici Srpskoj mogu samo da poručim da izađu na referendum i da sam spreman da ponesem odgovornost za ovaj proces - naglasio je Dodik. 

Prema njegovim rečima, ako se RS na referendumu ne odredi prema političkim odlukama koje dolaze iz Sarajeva, naredne godine verovatno treba očekivati da taj Ustavni sud, politički motivisan, ukine naziv Republika Srpska.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online