Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 24.07.2016.
10:39
Srna A

Komšije pobesnele: Na srpskim spiskovima 43 Hrvata

Hrvatski ministar pravde Ante Šprlje rekao je da se na srpskom spisku osumnjičenih za ratne zločine nalaze 43 državljana Hrvatske protiv kojih se u Srbiji vodi istraga na osnovu Zakona o univerzalnoj nadležnosti za ratne zločine počinjene u bivšoj SFRJ.

Tanjug/AP
Abolirali Stepinca a besni zbog srpskih spiskova: Hrvatski neofašisti

Šprlje kaže da su to zvanična saznanja i da ti državljani Hrvatske znaju da su na listama, jer ih je o tome pre nekoliko godina obavestilo resorno hrvatsko ministarstvo, prenose hrvatski mediji.

- Ti ljudi su, koliko znamo, pod istragama, oni još nisu optuženi - rekao je Šprlje i dodao da će se Vlada Hrvatske, povodom toga, držati Ustava i zakona i da će se u okviru toga ponašati.

Odgovarajući da pitanje da li će Hrvatska tražiti zaustavljanje pristupnih pregovora Srbije sa EU, Šprlje je rekao da je Hrvatska jasno rekla da je za redefinisanje nadležnosti Srbije.

- Ne može jedna država nametati svoja prava drugoj. Mi ćemo se tako postaviti i na takav način ćemo pregovarati sa Srbijom. Nadamo se da će Srbija potpuno razumeti naš stav i da ćemo se u tom smislu moći dogovoriti - rekao je Šprlje.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić kaže da Srbija mora povući zakon prema kojem je sebe proglasila nadležnom za vođenje postupaka za ratne zločine na području bivše SFRJ.

- Sve to treba preispitati. Srbija ne može razvijati tu priču sa tim zakonom. Ona ga mora povući ako misli da bude ozbiljan partner, odnosno sagovornik EU - rekao je Orepić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.07.2016. 11:04
Čemu sve ovo što je deo istorije ? Hajde da vidimo danas kako sa Hrvatima . Pošto su kupili sve što je valjalo od prehrambene industrije u Srbiji i otvorili lanac prodavnica IDEA i INTEREXPORTi drugih red je da im pošaljemo sve moguće inspekcije u kontrolu poslovanja . Utvrditi nepravilnosti i DRAKONSKIM KAZNAMA puniti budžet Srbije to raditi svake nedelje u svim objektima . Na robu koja dolazi iz Hrvatske uvesti CARINE OD 50 % i tako štititi domaću proizvodnju . Naravno uvek uz osmeh i izraze "žaljenja" dok se Hrvati ne dozovu pameti i počnu uvažavati one od kojih DNEVNO IZNOSE MILIONE EVRA . To je jedini način ophođenja sa Hrvatima a "dokazivati" viste nama mi smo vama je čisto mlaćenje prazne slame . Komšije treba udariti da ih zaboli da nas poštovali a i NE MORAJU UOPŠTE .
Nedelja 24.07.2016. 10:57
Navikli hrvati da ko//lju ,pljackaju i otimaju nekaznjeno pa im se osladilo. Nije lako odreci se zadovoljstva. Sve je to razumljivo da to njihovo zadovoljstvo nije toliko bolesno.
Nedelja 24.07.2016. 11:33
Stepinac se nije protivio rušenju pravoslavnih crkava. Naredio je da se svake godine crkvenim svečanostima obilježavaju godišnjice proglašenja NDH i Pavelićev imendan i rođendan. Sa čitavim zagrebačkim svećenstvom učestvuje u otvaranju ust,aškog Sabora. Prima od Pavelića najviše ust,aško odlikovanje, Velerd sa zvijezdom, koji redovno nosi na ust,aškim proslavama preko svog natpastirskog križa. Imenovan je vojnim vikarom ust,aške vojske tj. bio je najviši vojni svećenik ust,aša i domobrana. Odobrio je Ceceljin molitvenik za ust,ašku vojsku „Hrvatski vojnik" i svečanu misu zadušnicu u katedrali za vođu Crne Legije Juru Francetića. Krajem 1941. godine Pio XII potiče na izvršavanje vojničkih dužnosti, a Stepinac božičnom porukom poziva hrvatske radnike otjerane na rad u Njemačku, da dobro rade, jer je to njihova vjerska i patriotska dužnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online