Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 11.05.2016.
17:49
Tanjug A

Zapaljiva situacija u Srpskoj: Ko huška "narod na narod"?

Mladen Bosić, predsednik opozicione SDS, rekao je da koalicija Saveza za promene ne odustaje od protesta u subotu, i poručio da to što Milorad Dodik planira kontraprotest predstavlja "huškanje naroda na narod", dok je predsednik RS ukazao da će svaki pokušaj destabilizacije tog entiteta biti sankcionisan.

Srna
Njegovi neće da prave nikakve nerede: Milorad Dodik

Dodik je, u svojstvu predsednika Republike pozvao učesnike protesta svojih pristalica da sve protekne mirno i da na taj način, kako je rekao, pokažu snažno demokratsko lice Republike Srpske, a da se pitanje vlasti rešava na izborima, kao u svim civilizovanim zemljama.

Bosić je, međutim, izrazio nezadovoljstvo planiranim kontramitingom Dodikovih pristalica:

- Očekujem od Dodika da ne ide tim putem, ipak je to huškanje naroda na narod. Što se tiče našeg prava da održimo proteste kao opozicija, mi od njega nećemo i nemamo pravo odustati - rekao je predsednik SDS-a.

Bosić je, kako prenosi javni servis RS, rekao da to što Dodik radi sa zakazivanjem kontramitinga za subotu, 14. maja, predsedniku RS stavlja odgovornost za moguće nemile događaje.

On je rekao da se telefonom čuo sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on srpskom premijeru preneo saznanja da ekstremne grupe iz Srbije navodno planiraju da dođu na proteste u Banjaluku.

- Vučić me zvao telefonom da apeluje da protesti budu mirni. Ja sam mu preneo naša saznanja da postoje organizovane ekstremne grupe iz Srbije koje se organizuju da dođu na kontramiting koji organizuje Milorad Dodik. Shvatio sam da i Vučić ima tu vrstu informacija... - rekao je Bosić.

Očekuje, kaže, da organi Srbije intervenišu ukoliko imaju podatke o ekstremistima iz Srbije, koji bi mogli da dođu u Banjaluku i da prave nerede.

Dodik je u izjavi za javni servis poručio će se onaj ko bude "pravio destabilizaciju" suočiti sa zakonskim merama. Predsednik Srpske tvrdi da učesnici "njegovog" mitinga neće praviti nikakve nerede i istakao da vladajuća koalicija organizuje miting da bi pokazala svoj stav prema očuvanju Republike Srpske.

- Oni koji bi na protestima pravili destabilizaciju suočiće se sa zakonskim merama i MUP-om Republike Srpske, koji je zadužen za bezbednost - rekao je Dodik.

On se zahvalio srpskom premijeru Vučiću na brizi prema Srpskoj i zaključio da je miting vladajuće kolacije ustvari "zakazala", odnosno iznudila opozicija.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.05.2016. 18:57
„Враћају дуг за избор Младена Иванића који је за члана Предсједништва БиХ изабран гласовима Бошњака, највише у Подрињу, а по наређењу Насера Орића. Враћају дуг Бакиру Изетбеговићу који им је дао фотеље у Савјету министара и Парламенту БиХ иако су СДС, ПДП и Чавић изгубили на изборима у Републици Српској. Иванић не реагује на пријетећи говор турског премијера Ахмеда Давутоглуа у Бањалуци којим је величао неосуђеног ратног злочинца Алију Изетбеговића и његов аманет Турској да чувају муслимане и Босну. Након отварања џамије, Иванић срамно и кукавички, одлази са Давутоглуом и Бакиром Изетбеговићем у хотел Босна на разраду плана о рушењу Републике Српске и уласку БиХ у НАТО пакт. Иванића није било у Доњој Градини на помену жртвама јасеновачког геноцида над српским, јеврејским и ромским народом, није га било на полагању вијенаца борцима и жртвама Другог свјетског рата у Бања Луци. Није имао времена, а имао је за Ферхадију и Алијиног сина. Јасно је коме и зашто служе Иванић, Босић и Чавић, када за Изетбеговића и Давутоглуа у Бањалуци ослобађају Српску од Срба“
Sreda 11.05.2016. 18:16
Ко хушка народ на народ ? Ко је завадио народ у Украјини ? Ко је изазвао ратове у Сирији , Либији , Ираку ? САД жели нови рат на Балкану и жели ратове на сваком Континенту.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online