Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.05.2016.
13:11
Vestionline A

"Opoziciju u Srpskoj finansiraju Turci"

Savez za promene je poručio da ide na “veliki narodni protest uprkos zabranama vlasti”, dok je lider SNSD Milorad Dodik opozicionare optužio da protest organizuju uz pomoć stranaca i Bakira Izetbegovića, a da se finansiraju iz Turske!

Srna
Niko na ulici neće preuzeti vlast

Dodik je u ponedeljak, nakon sastanka na koji su došli samo lideri vladajućih stranaka, ne i opozicije, izjavio da ima informacije da se protesti koje je SzP zakazao za 14. maj u Banjaluci organizuju uz pomoć Velike Britanije i Turske, a da je prihvaćena i podrška predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

– Neko veoma naivno misli da bi na ulici mogao da preuzme vlast. To se, naravno, neće desiti. Zato istog dana organizujemo miting za očuvanje stabilnosti Srpske. Jači smo i brojniji od opozicije – rekao je Dodik.

"Žele da destabilizuju Srpsku"

On je naglasio da SNSD, DNS i SP ostaju pri održavanju mitinga “Srcem za Srpsku”, a da je bezbednosni aspekt zagarantovan i da neće biti ugrožen tokom održavanja oba skupa. Naglasio je da je sraman bilbord opozicije na kojem piše “Oslobodimo Srpsku”.

– Srpska je slobodna i demokratska. Ja ih pozivam da zajedno oslobodimo zemlju od stranog protektora – visokog predstavnika. Ali, oni to ne smeju da rade, jer su u službi stranaca, radi jačanja BiH i slabljenja RS. Mi taj koncept nikada nećemo prihvatiti – naglasio je Dodik.

Lider DNS Marko Pavić je poručio da su opozicionari nakon uvredljivih izjava Ahmeta Davutoglua morali doći na sastanak kod predsednika RS da bi zajedno osudili takav govor protiv RS.

Predsednik SP Petar Đokić je kazao da određene strukture očito žele da destabilizuju RS:

– Protesti opozicije će odbiti strane investitore i prikazati RS kao nestabilnu zajednicu.

Predsednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić rekao je da ga zabrinjava poziv opozicionara svojim članovima da iz parka “Mladen Stojanović” krenu prema Trgu Krajine, iako se zna da će u to vreme na tom mestu da budu pristalice mitinga vladajuće koalicije.

– Bojim se da žele da isprovociraju incidente i nasilje. To nije dobro i nanelo bi mnogo štete RS – tvrdi Stevandić.

Opozicija ne odustaje od protesta

S druge strane, predstavnici SzP jasno su poručili da ne odustaju od protesta.

– Ne odustajemo od plana da se okupimo u parku “Mladen Stojanović”, nakon čega ćemo zajedno otići na Trg Krajine bez obzira na zabrane i administrativne prepreke – poručio je u ponedeljak potpredsednik SDS Ognjen Tadić.

On kaže da sadašnja vlast u Srpskoj nije u stanju da rešava probleme i veliki narodni protest će poslati poruku da Srpska nije ničija privatna tvorevina.

– Režimu otkazuju poslušnost i oni nad kojima su oni dosad imali potpunu kontrolu. Otkazivanje manifestacije koju je u parku “Mladen Stojanović” organizovala Narodna univerzitetska biblioteka je najbolji dokaz za to – navodi Tadić, dodajući da je najava režimskih protesta odraz straha od iskazivanja narodnog nezadovoljstva.

On je poručio da su SDS i SzP istrajni u nameri da se bore protiv onih koji su RS doveli na ivicu bede.

– Kada je SDS kazao da će odbraniti narod i stvoriti RS, on je to i učinio. Kad kažemo da ćemo proterati raznorazne strance koji su napravili ljude poput Dodika na političkoj sceni, mi ćemo to strpljivim radom i učiniti – rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.05.2016. 23:56
Pokali ste da brisanjem sasvim normalnih komentara puno drzite do pravana slobodno misljenje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online