Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.03.2016.
20:28
Vestionline A

"Karadžić nije kriv, Rusija da zaustavi farsu zvanu Haški tribunal"

Ruski ekspert za geopolitku Sergej Nikolajevič Baburin izjavio je da je ubeđen da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću apsolutno nepravedna i ocenio da Rusija ne čini realne napore da zaustavi farsu koja se zove Haški tribunal.

Tanjug
Dobija podršku iz Rusije: Radovan Karadžić

Baburin, koji je nekadašnji potpredsednik ruske Dume, istakao je da Karadžić nije izvršio zločin, nego je ispunjavao patriotski dug srpskog lidera, štiteći svoj narod i naciju. On je za "Rusku narodnu liniju" rekao da je jako teško govoriti o tome ko je prav, a ko kriv kada je reč o građanskom ratu.

- Ali, ja znam da je taj čovjek, lekar po profesiji, sa jakim moralnim principima, bio i ostao lider po karakteru i sa srpskim pogledom na svet. On se sa uvažavanjem odnosio i odnosi prema drugim narodima, ali se borio i nastavlja da se bori protiv tih koji mrze Srbe i Slovene - dodao je Baburin.

Baburin je ocenio da Rusija proteklih godina nije učinila prave napore da zaustavi farsu Haškog tribunala.

- Nažalost, u proteklih 20 godina ja nisam video nikakvo nastojanje Rusije da se postigne pravda u vezi sa liderom srpskog pokreta u bivšoj Jugoslaviji. Rusija ne čini realne napore da se zaustavi ova farsa koja se naziva Haški tribunal - ocenio je Baburin.

On je istakao da je Tribunal usmeren protiv Srbije i da mu je glavni cilj da diskredituje otpor Srba devedesetih godina, što uključuje agresiju NATO-a protiv Jugoslavije 1999. godine.

- Oni pokušavaju da od žrtve napravezločinca, a Haški tribunal je u tome glavno oružje - istakao je Baburin.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.03.2016. 12:13
Jedna jedina istina lezi u IZJAVAMA i PROGNOZAMA Cedomira Jovanovica o Kosovu i Republici Srpskoj (jedini koji sledi KURS Dr.Zorana Djindjica koji je od Zapada PRVO trazio da se izjasne o Kosova .... jer odugovlacenje sa problemom Kosovo donosi ogromnu stetu Srbiji . Danasnja situacija u Srbiji oslikava koliko je njegova vizija bila TACNA) . Ceda (naslednik Djidjicevih ideja) je do sada govorio realno i istinito i sve sto je proricao danas se moze doziveti na delu i uklopiti u stvarno stanje na terenu . SVE ostalo bile su prazne reci i propaganda par excellence laznih patriota i rusofila . Potreba za dokazivanjem vise vrednosti i narocito mogucnosti istih , sto se okarakterisalo kao mehuric pene , NErealno i NEostvarljivo ... Moze papazjaneri poput laznih patriota i rusofila (ratnici na recima , prezivele izbeglice - pobeguse , mastari i sanjari , trule komunjare , ratni umetnici tastature , suplji politicari ) satanizovati Cedu (izzdajnik , drogeras i narrkoman , strani placenik - eh da je na ruskom platnom spisku bio bi politicki genije , bitanga , beskicmenjak , Ciganin , fukara , kriminalac , spijun , reptil bez morala , savesti , casti , obraza ...) ali bio je to cist promasaj i lajanje u prazno i to SAMO u nedostatku argumenata jer cinjenice i realnost govorile su i govore suprotno , hteli to srpski sljam priznati ili NE . Davno , jako davno govorio je Ceda da se ostavimo mitomanije i rusofilije i predjemo na stvaran zivot i pobrinemo se za radna mesta , standard gradjana , ekonomiju , "use i u svoje kljuse" ... (govorio ISTINU o Rusima - GDE su Rusi bili , GDE su Rusi danas , Srbi sluze Rusima iskljucivo za potkusurivanje sa Zapadom ...) nije bio od onih koji su podrzavali AGONIJU Kosovo (Seselj :- "NIKAD" ili onih koji su zagovarali "da jos nije vreme" i "docice Rusi" u prevodu - ratohuskaci ... to su "ONI" koji stvarno Srbiji misle lose !) . Ceda je bio i ostao pragmaticar (na najbrzi moguci nacin resiti probleme na ciji tok ionako imamo slab ili nikakav uticaj) , a PRAVI politicari to i jesu . ONI sto danas kritikuju HAG (Rusi) zbog presude Karadzicu isti su LICEMERI kao i 1999 godine kad su ih sa Kosova SUTNULI u pravcu Moskve . Ako tada Rusi (kako tvrde rusofili - zbog Jelcina) nisu mogli da nam pomognu , ZASTO Putin kasnije nije pruzio UTOCISTE (azil) Milosevicu , Mladicu , Karadzicu ....i ostaloj braci , SRBIMA ??????????????? I danas isto LAJU kao i tada , sve se svodi na prazne reci i verbalnoj podrsci - od koje vise stete nego koristi , zato sto se posle takve "podrske" Srbija oseca "duznom" , cak se i zahvaljujemo tom licemerju . Sto se Srbija pre oslobodi uticaja tih LICEMERA i NEiskrene brace , bolje po Srbiju . Zato bilo koje zblizavanje Srbije Rusiji je put koji vodi Srbiju u propast , nedodjiju , bespucje , nestanak ... Kada bi Srbija (licno misljenje) prekinula diplomatske odnose sa Rusijom standard bi joj se merio sa Svajcarskom , Norveskom , Danskom ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online