Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 17.01.2016.
15:58
B92 A

Šta kažu "braća" iz regiona o najavljenim srpskim izborima?

Mediji u regionu preneli su kao udarnu vest o odluci premijera Aleksandra Vučića da se održe vanredni parlamentrni izbori u Srbiji.

wikimedia.org/Zscout370
Više ništa neće biti isto. Ili baš hoće

Pod naslovima: "Vučić presekao", "Vučić odlučio", "Srbija ide na vanredne izbore", mediji citiraju premijera i lidera SNS sa Glavnog odbora stranke da ne želi vlast bez volje naroda.

Kao ključnu rečenicu prenose objašnjenje srpskog premijera da je takvu odluku doneo zato što je Vladi Srbije "potrebna puna stabilnost i pun četvorogodišnji mandat, nakon kojeg više neće biti povratka na staro". 

- Zato je moja odluka, a ne poziv, da se danas izjašnjavamo da idemo na izbore. U pobedu za budućnost Srbije - prenela je Radio televizija Crne Gore.

Podgorički portal CdM je objavio da je Vučić rekao da je odlučio da ide na izbore da bi, kako se navodi, razrešio društveni sukob koji blokira reforme u Srbiji.

- Izbori su takmičenje, ništa drugo. Srbija treba da kaže hoće li u EU. Nećemo da vodimo ovo društvo dalje u sukobe - naveo je ovaj portal reči premijera Srbije. 

Zagrebački portal Index. hr preneo je vest iz Beograda o odluci premijera Vučića, kao I njegovo obrazloženje da je Srbiji potreban stabilan četvorogodišnji mandat do 2020. 

"Jutarnji list" je vest o prevremenim parlamentarnim izborima u Srbiji preneo kratko, primetivši da zasad nije poznat datum njihovog održavanja. List istovremeno konstatuje da bi, sudeći prema trenutnoj popularnosti srpskog premijera I njegove stranke, Vučić mogao preuzeti apsolutnu vlast u državi. 

- Za ponovljene rezultate potreban je karakter - preneo je Vučićeve reči sarajevski portal Klix.ba. 

Ovaj portal napominje da je premijer Srbije ukazao članovima GO SNS-a da je to njegova odluka, a ne poziv da se to stranačko telo izjašnjava o izborima. 

Banjalučke Nezavisne novine su, takođe, prenele vest o odluci premijera Vučića.

- Idemo na izbore, idemo u pobedu - rekao je Vučić, preneo je portal ovog dnevnika i citira reči premijera: 

- Predsednik SNS-a je rekao da je Srbija od kako su naprednjaci preuzeli vlast u stanju latentnog društvenog sukoba, i nailazi na ogroman otor upravo stoga je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari I kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje I da se bilo šta menja - prenela je Radio televizija Republike srpske. 

Ova banjalučka televizija je dodala I da je srpski premijer upozorio da će "izbori biti veoma teški, te da bi potcenjivanje protivnika unapred bila glupost". 

I gotovo svi makedonski portal preneli su da je Vučić odlučio da Srbija ide na prevremene parlamentarne izbore. 

Portal "Reportal" je preneo da je Vučić rekao da je takvu odluku doneo I zbog toga što je Vlada Srbije, uprkos dobrim rezultatima, stalno na udaru kritika, napada, lažnih skandala I laži. 

Ovaj skopski portal navodi I da je odluka premijera Vučića propraćena "petominutnim ovacijama" Glavnog odbora SNS-a, a posebno njegova opaska da se, eto, "on razlikuje od onih koji po svaku cenu žele da zadrže svoj mandate".

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.01.2016. 17:32
Олош зна да 2018 . неће моћи говеда ни цензус да прескоче. Овим купују себи још две године пљачке. Радије ћу да гласам за покрет Вехабија него за СНС и најновијег протестантског пророка светог Александра пич'коустог.
Nedelja 17.01.2016. 17:58
Kažu ono što im isti gazda naredi da kažu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online