Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 13.01.2016.
14:46
jutarnji.hr A

Hrvatski ministar besan: Srbi su prvaci ratova, neka nam ne drže lekcije!

Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović poručio je srpskim zvaničnicima koji kritikuju jačanje odbrambenih kapaciteta Hrvatske da su svoje istinsko mirotvorstvo imali priliku da pokažu za vreme ratova vođenih 90-ih godina.

Tanjug
Odnosi Srbije i Hrvatske lako su zapaljivi

Reagujući na optužbe na račun Hrvatske o naoružavanju, a koje su uputili srpski premijer Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, hrvatski ministar odbrane je izjavio kako su njih dvojica baš kao i sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bili "prvaci ratova" na području bivše Jugoslavije.

- Oni su mogli da spreče gubitak desetina hiljada života samo da su imali miroljubivu politiku pre dvadeset godina - rekao je Kotromanović i dodao kako u Beogradu mogu da budu "samo srećni jer on više neće da bude ministar odbrane Hrvatske".

"Teško ćete u Evropu sa ruskim oružjem"

Istakao je kako svako ima pravo na odbranu i da Hrvatska kao članica NATO-a i Evropske unije nema nikakve osvajačke pretenzije, a zna se da su "u prošlosti iz Beograda išle divizije i prema Hrvatskoj i prema Bosni i Hercegovini".

Kotromanović tvrdi da Hrvatska nema negativnih komentara na najave Srbije o mogućoj kupovini ruskog raketnog sastava S-300.

- Mi nemamo negativnih komentara na to, kao što Srbija osuđuje Hrvatsku. Srbija je komšija kog cenimo i uvažavamo, želimo im svu sreću, da im privreda raste, ali neka puste nas da mi radimo svoj posao i brinemo se o sebi kako mislimo da je najbolje - rekao je Kotromanović koji uskoro napušta ministarsku dužnost i verovatno odlazi u SAD da radi u privatnom sektoru kako je to sam ranije najavio.

wikipedia.org
Sreća vaša što odlazim: Ljuti ministar Ante Kotromanović

"Šta je u njihovim glavama? Hrvati više neće da ratuju!"

Kotromanović je dodao kako mu ustvari nije jasno zbog čega se u Srbiji bune, naročito kada su nakon najavljenog ulaska Crne Gore u NATO gotovo u potpunosti okruženi zemljama koje su članovi zapadne odbrambene alijanse.

- Šta njih zabrinjava? Da ćemo mi da ratujemo? Naravno da Hrvatska neće da ratuje. To su gluposti. Ja ne znam šta je u njihovim glavama, šta hoće da postignu poslednjim izjavama - zaključio je Kotromanović.

Sreda 13.01.2016. 17:54
Opet pokusava genocidas daje lekcije onima koje su poklali! To je bilo pre sada ce biti drugacije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online