Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.01.2016.
12:31
Tanjug A

Doček za premijera: Vučić stigao u Banjaluku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas (9. januar)u Banjaluku na obeležavanje Dana Republike Srpske i krsne slave Svetog arhiđakona Stefana, a prvo će razgovarati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Srna
Premijera Srbije u Banjaluci su dočekali predstavnici Vlade Republike Srpske

Vučić je u Banjaluku doputovao u pratnji ministara Vlade Srbije. Njega je na aerodromu u tom gradu dočekala premijerka Srpske Željka Cvijanović.

Grad nadleću helikopeteri, a u centru su raspoređene jake mere bezbednosti.

Posle sastanka sa Dodikom predviđena je Svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik", kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade RS.

Obeležavanje Dana RS i njene slave počelo je jutros u devet sati svetom arhijerejskom liturgijom i slavskim obredom u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci koju je služio srpski patrijarh Irinej.

Tanjug
Sveta liturgija i slavski obred u Sabornom hramu Hrista Spasitelja

Liturgiji su, u ime Vlade Srbije, prisustvovali ministri pravde i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Nikola Selaković i Aleksandar Vulin, a u ime Srpske premijerka te zemlje Željka Cvijanović i predsednik Dodik.

Iako je sinoć na ulicama Banjaluke bio veliki broj ljudi koji su, noseći zastave Srbije i paleći baklje, skandirali "Srbija", "Kosovo je srce Srbije" i "Republika Srpska", a zatim u ponoć ispratili vatromet, danas na ulicama glavnog grada RS ima tek poneki prolaznik.

I na platou ispred ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja primetan je mnogo manji broj građana nego ranijih godina, uprkos tome što je vreme relativno toplo za ovo doba godine.

Zbog praznika zatvorena je većina prodavnica, a retke mušterije dočekuju samo kafići, restorani i ulični prodavci.

Kako mediji RS prenose saopštenje Auto-moto savez Republike Srpske, zbog obeležavanja Dana RS na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

POVEZANE VESTI

Subota 09.01.2016. 12:40
Срећан ти рођендан Републико Српска!Хвала Ратку и Радовану и свима који су учествовали у стварању Српске!
Subota 09.01.2016. 14:02
Vostani Serbie! Vostani carice! I daj čedom tvojim videt tvoje lice. Obrati serca ih i očesa na se, I daj njima čuti slatke tvoje glase. Vostani Serbie! Davno si zaspala, U mraku ležala Sada se probudi I Serblje vozbudi! Ti vozdigni tvoju carsku glavu gore, Da te opet pozna i zemlja i more. Pokaži Evropi tvoje krasno lice, Svetlo i veselo, kako vid Danice. Vostani Serbie! Davno si zaspala, U mraku ležala Sada se probudi I Serblje vozbudi! Bosna Sestra tvoja na tebe gleda i ne želi tebi nikakova vreda. Ko tebe nenavidi, ne boji se Boga Od kojeg tebi ide pomoć mnoga. Vostani Serbie! Davno si zaspala, U mraku ležala Sada se probudi I Serblje vozbudi! Hercegova zemlja i Černaja Gora Daleke države i ostrovi mora - svi tebi pomoć nebesnu žele, Sve dobre duše tebi se vesele. Vostani Serbie! Davno si zaspala, U mraku ležala Sada se probudi I Serblje vozbudi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online