Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 26.09.2015.
14:59
24sata.hr A

Hrvati isprozivali Vučića i srpske medije: Samo vi lajte, niko vas se ne boji

Srpski mediji nastavili su i u petak sa besramnim vređanjem i napadanjem hrvatskog premijera Zorana Milanovića. Najveći saradnik u tome im je srpski premijer Aleksandar Vučić koji pokazuje svoje pravo lice okorelog radikala koji je dlaku promenio samo da bi se približio Evropskoj uniji, piše hrvatski list 24 sata.

Tanjug
Na udaru hrvatskih medija: Aleksandar Vučić

Kako piše ovaj medij, Hrvatska ne može da podnese dnevni priliv od prosečnih 5.000 izbeglica. Uprkos svim molbama premijera Milanovića da Srbi deo ljudi preusmere na mađarsku granicu, Srbija se jedino bavi neumesnim napadima na hrvatskog premijera. Nazivaju ga ludakom, ustašom, upoređuju s Pavelićem i hvataju se za svaku reč koju rado izvrću pa kada ih Milanović poziva da podignu kampove i prihvatilišta, oni uzvraćaju da “neće ljude stavljati u logore”.

Srbija, očigledno ne može i nikad neće moći da prežali što im devedesetih nije uspeo plan o velikoj Srbiji pa se sada svete, piše ovaj list.

Vučić je bio najveći obožavalac Šešelja

Vučić je radikal po svom habitusu, njemu su četničke vojvode uzori, a bio je najveći obožavalac Šešelja. Nema sumnje da je promenio svoju retoriku i stil političkog delovanja samo da bi se približio evroatlantskim integracijama i EU. Ovo otvoreno vređanje hrvatskog premijera služi mu isključivo za homogenizaciju Srba, da istovremeno stvori krizu s Hrvatskom kako bi pokušao da nas degradira na spoljnopolitičkom planu.

- Zajedno s Mađarskom, Vučić pokušava da Hrvatsku prikaže kao nehumanu zemlju koja ne poštuje evropska pravila - pojašnjava brigadir Dušan Viro, ratni načelnik političke uprave MORH-a, srpsko javno "giljotiranje" hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Viro dalje objašnjava otkud ta iznenadna ljubav Srbije i Mađarske:

- Mađarska je u istoriji imala loše odnose sa Srbijom zbog nepoštovanja prava mađarske manjine u njihovoj zemlji. Odnose Srbije i Hrvatske ne trebamo posebno da objašnjavamo, ali tiho udruživanje ovih zemalja protiv Hrvatske krije se u činjenici da Mađari ne mogu da na zaborave Inu, a sada ni kritike premijera Milanovića zbog izgradnje zida odnosno ograde. Tako je Hrvatska “pomirila Srbe i Mađare jer su se udružili protiv nas”.

Biće potresnih prizora ako ne budemo sarađivali

Viro ističe da će blokada brzo prestati, te da se nada da će Srbija konačno da počne da usmerava deo izbeglica Mađarima.

- Dolazi hladno vreme i biće užasnih i potresnih prizora akosvi ne budemo sarađivali kako treba. Hrvatska ne može da podnese toliki broj ljudi, i to je činjenica. Vučić namerno kampove naziva logorima kako bi prikazao Milanovića u što gorem svetlu - zaključio je Viro. 

Šta god pisali srpski mediji i kakvo god ruho Aleksandar Vučić navlačio da bi se svideo Evropskoj uniji, niko neće zaboraviti njegove sramotne govore s četničkim prizivom poput onoga u Glini 1995. Tada je okupljenima obećavao da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da tamo ustaška vlast nikada više neće moći da dođe. Poručivao je okupljenima da će živeti u Velikoj Srbiji. I šta taj isti govornik od “pustih obećanja” još ima šta da poruči Hrvatskoj, pita se novinar lista 24 sata?

POVEZANE VESTI

Subota 26.09.2015. 15:42
On je toliko toga ucinio da oni dodju u nasu zemlju i okupiraju je (tj pokusaju) a oni tako njemu! Ovi krvati su stvarno dno dna!
Subota 26.09.2015. 20:18
Шта је заједничко милановићу и вучићу ? 1. обојица кењају у предизборне сврхе 2. некада су били Срби...
Subota 26.09.2015. 20:03
E pa sad moram da branim Vučića.Ničim nije niti vredjao niti provocirao Hrvate,čak šta više bio je neprirodno uzdržan.Da je imalo bilo nečeg radikalskog u njemu redova na granici ne bi ni bilo a takodje ni izbeglica.E Hrvati ako je i od vas pa mnogo je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online