Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.09.2015.
13:24
021.rs, Tanjug A

Kamiondžije odblokirale Batrovce

Danas, nešto pre 16 sati kamiondžije na prelazu Batrovci, ka Hrvatskoj, odlučili su da deblokiraju putnički saobraćaj, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Tanjug
Kolona bila duga 15 km: Najavljivali da će blokirati i prelaz Šid - Tovarnik

Kolona kamiona sa srpske strane je bila duga 15 kilometara i prelaz je blokiran u međuprostoru između Batrovaca i Bajakova. 

Kamiondžije su saobraćaj za putnička vozila blokirali sinoć (22. septembar), nakon odluke Hrvatske da otvori taj prelaz i za kamione ali selektivno, samo za one koji prevoze kvarljivu robu i pasne materijale. Takva odluka je razljutila kamiondžije, koji su na tom graničnom prelazu čekali u više od 12 kilometara dugoj koloni gotovo pet dana, pa su stupili u protest blokadom granice za sva vozila iz oba pravca.

Na prelazu Šid-Tovarnik kolona vozila duga dva kilometra

Na srpskoj strani granice ka Hrvatskoj, na prelazu Šid - Tovarnik, jedinom koji je otvoren za putnički saobraćaj, kolona vozila je duga dva kilometara, a na prolaz se čeka do 2,5 sata.

Tanjug
Ljute kamiondžije na prelazu Šid - Tovarnik

Šef smene na carinskoj ispostavi Šid Aleksandar Trninić rekao je Tanjugu da je taj prelaz bio potpuno zatvoren za saobraćaj od 17. septembra u 9.50 sati do sinoć u 23 časa, kada je otvoren samo za putnički saobraćaj. On je dodao da se vozila na izlazu iz Srbije zadržavju u proseku oko sat i po.

- Na prelazu Šid-Tovarnik putnički saobraćaj funkcioniše bez problema s tim što je malo veća gužva na izlazu iz Srbije - rekao je Trninić, dodajući da na ulazu u Srbiju nema gužve i da se se vozila zadržavaju uobičajeno. Još, kaže, nisu dobili informaciju da li će i kada Hrvatska otvoriti taj prelaz i za teretni saobraćaj.

Trninić je komentarišući najavu pojedniih kamiondžija da će blokirati i prelaz Šid-Tovarnik, ukoliko ne bude odblokiran prelaz Batrovac, rekao da još nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju o tome, ali da se nezvanično može čuti da se pripremaju da to i učine.

Trninić je podsetio da je prelaz Šid -Tovarnik trenutno jedini granični prelaz sa Hrvatskom koji je otvoren za putnički saobraćaj.

Ljajić: Na granici s Hrvatskom danas gore nego juče

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je danas situacija na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, još gora nego što je bila prethodnog dana i ukazao da Srbija čini sve što je u njenoj moći da dođe do rešenja, iako izjave koje stižu iz Hrvatske nisu ohrabrujuće.

- Danas je situacija na graničnom prelazu još gora nego što je bila juče, zbog potpune obustave putničkog i teretnog saobraćaja, ali i zbog protesta kamiondžija na tom graničnom prelazu - rekao je Ljajić i dodao da iz Zagreba uglavnom stižu pretnje, ucene i ton koji nije primeren predstavnicima bilo koje vlade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online