Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 09.06.2015.
16:26
Tanjug A

Da li je rezolucija o Srebrenici udar na Dodika i Srpsku?

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su inicijative za donošenje rezolucija o Srebrenici u funkciji destabilizacije i daljeg udaljavanja naroda u BiH, ali i svojevrsni udar na Srpsku.

Srna
Srpska neće prihvatiti rezoluciju koja predstavlja udar na njenu stabilnsot i predsednika Dodika

- Svi koji su predlagači takvih rezolucija moraju da vode računa kakve će to prilike ili neprilike prouzrokovati u državi na koju se odnose - rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson potvrdio je da Ujedinjeno Kraljevstvo predvodi proces izrade nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom će biti obeleženo 20 godina od zločina u Srebrenici, saopštava Ambasada.

Sadržaj još uvek nije dogovoren

- Tačan sadržaj rezolucije se još uvek dogovara sa partnerima, ali nadamo se da će se njom odati počast žrtvama genocida u Srebrenici i svima onima koji su patili na svim stranama u ratu, te da će ohrabriti dalje korake ka pomirenju i boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu - piše u saopštenju britanske ambasade.

Dodao je da su u Ambasadi upoznati s izveštavanjem o tom pitanju koje je zasnovano "na lošoj informisanosti, da je još u toku dogovor sa saradnicima o tačnom sadržaju rezolucije, ali očekuju da će njome biti odata počast žrtvama genocida u Srebrenici i svima koji su patili na svim stranama u ratu, kao i da će ona ohrabriti daljnje korake ka pomirenju i boljoj budućnosti za BiH".

Neki BiH mediji su objavili da Velika Britanija priprema rezoluciju a da su "glavne mete" Republika Srpska i njen predsednik Milorad Dodik, te da se tako priključuje SAD i Nemačkoj koje su, kako navode, već pokrenule svoje akcije za slabljenje Srpske i Dodika.

Ferguson, međutim, ističe da je "predlog rezolucije, takođe, prilika za međunarodnu zajednicu da se osvrne na lekcije iz jednog od najmračnijih trenutaka u istoriji Ujedinjenih nacija i ponovi našu odlučnost da se angažujemo na sprečavanju genocida, zločina protiv humanosti i ratnih zločina".

RTRS podseća da i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH treba u sredu da razmatra predlog rezolucije o Srebrenici, čiji su predlagači poslanici iz bošnjačkih stranaka.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je stvar parlamenta BiH kako će se na sutrašnjoj sednici postaviti prema rezoluciji o Srebrenici, podsetivši da je stav Srpske da ne prihvata takvu rezoluciju.

Rezoluciju o Srebrenici nedavno je i Narodnoj skupštini Republike Srpske podneo potpredsednik Srpske Ramiz Salkić.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.06.2015. 00:16
јева га саит кад вам један хрват администратира саит и брише сви коментари. имате нула коментари на сваку вест боље да ги забраните коментари кад је тако.
Sreda 10.06.2015. 00:17
направљајте кој други новине да се шаљу коментари на проверу па ви објављите. вако вас бота кад кој оће.
Sreda 10.06.2015. 15:28
Admine Idio/te sto ste izbrisali moje komentare!!Ko vas je/be Izdajinici!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online