Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 02.05.2015.
13:26
Večernji list A

Kolinda bez srama: Pravda nije stigla one koji su smislili ideju o velikoj Srbiji

Hrvatska je u petak proslavila godišnjicu akcije"Bljesak", kojom je započeo veliki pogrom Srba u Hrvatskoj kasnije nastavljen u "Oluji". I dok se čitava politička klika u "lepoj njihovoj" godinama upire da dokaže da su Srbi počinili zločine nad Hrvatima, o svojim zločinima uredno ćute a zločince slave kao heroje. A da hrvatski vlastodršci nemaju ni trunku srama, pokazala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović koja je umesto da se makar izvini za zločine svojih zemljaka, postavila pitanje zašto nisu kažnjeni srpski zločinci i tvorci ideje Velike Srbije dok hiljade Srba i danas oplakuje svoje mrtve i ne mogu da se vrate u domove iz kojih su brutalno proterani.

Reuters
Sramotn izjave predsednice Hrvatske: Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović rekla je da pravda nije stigla one koji su osmislili ideju o velikoj Srbiji, piše Večernji list.

Ona je to izjavila na ulazu u Borovo selo, kod spomenika u čast 12 policajaca ubijenih 2. maja 1991. godine.

Kitarovićeva je istakla da pravda nije stigla zločince i njihove pomagače, kao ni tvorce ideje o velikoj Srbiji, ali i navela da žrtva ubijenih policajaca nikada neće biti zaboravljena.

- Mora da se zna istina o Domovinskom ratu i ko je započeo. Ne mogu da postoje različita tumačenja o činjenicama i okolnostima koje su svima poznate, o kojima su svoj sud rekli i naučnici, kao i međunarodna zajednica kroz presude svojih tribunala - rekla je Kitarovićeva.

Ona je dodala da je Domovinski rat deo istorije, ali i važan deo sadašnjosti i budućnosti nezavisne i suverene Hrvatske kao punopravne članice EU i NATO.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić je pozvao vlasti u Srbiji da pokažu svoje evropsko opredeljenje i omoguće suđenje optuženima za zločin u Borovu selu koji sada žive slobodno u Srbiji.

Cinizam i bezobrazluk hrvatskih političara.

POVEZANE VESTI

Subota 02.05.2015. 17:31
"Voljela bih da negde postoji knjiznica, u kojoj bi se pisalo tko su Hrvati. Za sve one koji ne znaju, Hrvati su bica koja su se u svojoj povijesti najmocnije osjecala u tudjoj guzici. Austrijskoj, Mletackoj, Talijanskoj, Madjarskoj, Americkoj a posebno u E.U guzicetini, bar tako govore. Iz Jugoslavenske su izasli razarajuci joj hemeroide i najzad postali "Svoj na svome". Vedrana Rudan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online