Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 12.07.2014.
12:07
Beta A

Dodik poručio BiH: Zakon o Srebrenici možete okačiti mačku o rep

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je političarima u Federaciji BiH da svoj zakon, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici, mogu da "okače mačku o rep", prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

Poručio kolegama iz BiH da zakon o negiranju genocida u Srebrenici ne važi u RS: Milorad Dodik
 

Reagujući na usvajanje dopuna Krivičnog zakona FBiH, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravosnažno presuđenih ratnih zločina u BiH, Dodik je naveo da se u Srebrenici "desio zločin, a da je to što u Federaciji BiH forsiraju da je reč o genocidu njihov problem".

Predsednik RS tvrdi da "čak i presuda Suda u Hagu ne ide u prilog" tvrdnjama da se u Srebrenici desio genocid.

"Osećam se veoma relaksirano, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Republika Srpska ne priznaje i neće nikad priznati da je to genocid i na taj način sam, kao njen zvaničnik, dužan da saopštavam njene stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid", naglasio je Dodik.

On tvrdi da političari u Federaciji BiH "upornim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici doprinose daljoj dezintegraciji zemlje".

"Nikad se nisam osećao srećno kad idem u Federaciju BiH. Ali, nije mi problem ni sutra da odem i ni u kom pogledu se ne osećam odgovornim prema zakonima koji donosi Federacija BiH. Na području Federacije BiH boravim samo onda kad moram", zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 12:23
Hristos je rekao da će biti tako; onome kome je oprošteno 10 000 talanata on će svog dužnika gnjaviti za 100 groša a na drugom mjestu ista priča a navodi se 10 000 talanata i pedeset groša; jedna važi za baliste a druga za ustaše! Kad ustaše i balisti nekome naturaju genocid onda je to vic milenijuma.
Subota 12.07.2014. 14:29
Muslimani su se uzivili u ulogu novih Jevreja,valjda im je neko iz Vasingtona rekao da ce dobro internacionalno proci.Ali:laz ima kratke noge,a batina 2 kraja.
Subota 12.07.2014. 14:00
. . . . bez puno obrazlozenja mogu samo pouzdano da cestitam SRBINU DODIKU za njegov stav u odnosu na sigurno tragicne dogadjaje u i oko SREBRENICE uz istovremeni prezir propagandisticke histerije takozvanih BOSNJAKA, bosanskih TURAKA - ukoliko to hoce da budu - kao i njihovih zapadnjackih antisrpskih rasista. SVI ONI ZAJEDNO POTISKUJU CINJENICU DA SU BOSANSKI TURCI (pa naravno i njihovi povremeni saveznici HRVATI) BILI SVOJEVREMENO JACI, unistili bi daleko vise SRPSKIH PROTIVNIKA NEGO STO SU USPELI U TRAGICNOM KONFLIKTU !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online