Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 31.05.2014.
10:46
B. S. A

Vinetu smaknut sa telohraniteljem

U zasedi u podgoričkom naselju Zabjelo, preksinoć su ubijeni Vinetu Strugar i Mirko Radović iz ovog grada. Njih su izrešetali za sada nepoznati napadači u blizini zgrade Hemomonta. Prema prvim informacijama meta napada je Strugar, a Radović je stradao kao njegov telohranitelj.

Novi obračun u crnogorskom podzemlju (Foto: Ilustracija)
 

Na njih je desetak minuta posle ponoći u petak, ispaljeno nekoliko metaka, a napadači su potom pobegli, pišu crnogorski mediji.

Nedugo posle pucnjave policijskim inspektorima je javljeno da su nedaleko odatle, kod Centra "1. jun", zapaljena dva automobila. Prve pretpostavke ukazuju da je jedno od zapaljenih vozila, registarskih oznaka BiH, korišćeno da prevezu ubice, dok je drugo slučajno izgorelo.

Kada je policiji javljeno za pucnjavu, oni su na parkingu između stadiona FK Zabjelo i obližnje zgrade našli nepomična i izrešetana tela. Radović je preminuo na mestu pucnjave, dok je Strugar davao znake života, ali je izdahnuo na putu ka bolnici.
 

Pretukao Milovog kuma

Likvidirani Strugar bio je u grupi napadača koji su 2008. godine prebili biznismena Dragana Bećirovića, kuma crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Ovaj biznismen, koji je kasnije ubijen 2011. godine, napadnut je dok se sa prijateljima vozio džipom kroz Kolašin. Iznenada je na njih iz suprotnog pravca naleteo drugi džip iz kog su istrčali Dejan i Aleksandar Kašćelan, Miroslav Rakočević, Alen Medunjanin i Strugar, koji su ga pretukli.

Jedan od prolaznika je ispričao za podgoričke medije, da je šetao ulicom vojvode Ilije Plamenca kada je začuo pucnjavu.


- Nisam video da li su napadači pucali iz vozila. Čula se pucnjava, a deca koja su bila u blizini su se razbežala. Jedan automobil se brzo kretao i pri skretanju ka Titeksu udario u nešto - kaže on.


Policija je ubrzo krenula u potragu za dvojicom mladića, jednog u beloj, a drugog u crnoj majici, koji su navodno nakon pucnjave pobegli iza obližnje zgrade.


Inače, Strugar je postao poznat javnosti kada je svedočio na suđenju za ubistvo novinara Duška Jovanovića. Njegova izjava išla je u korist Damira Mandića, jedinog osuđenog za taj zločin. U evidenciji crnogorske policije Strugarovo ime se pominjalo još 2007. godine, kada je označen kao jedna od dvadesetak osoba "bezbednosno interesantnih, koji su pobegli u Zapadnu Evropu kako bi izbegli zatvor ili likvidaciju".

POVEZANE VESTI

Subota 31.05.2014. 11:14
Milo sve svoje protivnike ubija on ne voli svedoke.
Subota 31.05.2014. 13:13
Ko je taj Strugar kada je imao telohranitelja,dali je to obracun kriminalaca ,,kriminalaca na vlasti i kriminala u opoziciji.Trebao bi novinar da napise nesto vise o ubijenom sta je radio cim se bavio dali je bio zaposlen i gdje je bio zaposlen itd
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online