Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.04.2014.
17:41
kurir-info.rs A

Dodik Bakiru: Polako postaješ grobar održive BiH!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je imao komentar na istup predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, da se " nikad više neće ni na koji način nametati volja jednog naroda nekom drugom narodu, što je politički amanet SDA, koji je BiH uveo u doba haosa."

Sve što se radi je u skladu sa zakonom i interesom srpskog naroda. Znamo da to iritira prezrele bošnjačke prinčeve, kojima sopstveni narod pali institucije: Dodik
 

"Bakir Izetbegović drugog dana najvećeg hrišćanskog praznika, naslednik prestola unitarne Bosne, usudio se da drži lekcije građanima Republike Srpske objašnjavajući nam šta je naš interes. Opet Izetbegović ima svoje Srbe, iste one sa kojima je samo pre nekoliko nedelja potpisao sporazum o zajedničkim ciljevima. Priziva u pomoć i nosioca liste SDA, HDZ i SDS, a sve sa ciljem da preko Koalicije 1. mart na mala vrata nastave sa prekrajanjem Dejtonskog sprazuma", navod Dodk i dodaje:

"U vezu sa tim želim da ga obavestim da Republika Srpska svoje odluke donosi u institucijama sistema koje su definisane u skladu sa izvornim Dejtonom. Te odluke su u skladu sa interesom naroda koji je i na legitiman i legalan način izabrao svoje predstavnike čija je obaveza da štite Republiku Srpsku baš od raznoraznih Izetbegovića. I nikad više neće se ni na koji način nametati volja jednog naroda nekom drugom narodu, što je politički amanet SDA, koji je BiH uveo u doba haosa".

Izražavajući nadu da su bošnjački političari iživeli ovakve ideje, Dodik ističe da će "Republika Srpska svoje interese štititi u okviru institucija sistema, koristeći sva rasploživa sredstva u skladu sa zakonom".

"I sve što se radi jeste u skladu sa zakonom i interesom srpskog naroda. Znamo da to iritira prezrele bošnjačke prinčeve, kojima sopstveni narod pali institucije i poziva ih da nešto urade sa preglomaznim državnim aparatom, čiji smo zatočenici danas svi. A što se tiče preizbornih prognoza, žao mi je što će narod Republike Srpske još jednom razočarati sve one koji imaju ambiciju da ga unitarno emancipuju. A narod će u oktobru izabrati one koji su spremni da brane i Republiku Srpsku i interes srpskog naroda u BiH, koje će biti samo onoliko koliko se predstavnici sva tri naroda dogovore. Ni mrvicu manje, ali ni mrvicu više", naglašava predsednik Republike Srpske i dodaje:

I zato gospodine Izetbegović juniore, predlažem vam da razgovarate sa legitimnim predstavnicima srpskog naroda, a ne da vi birate predstavnike srpskog naroda i da tumačite naše političke stavove i interese. Bez te odluke i bez sposobnosti da zauvek napustite tu platformu, bojim se da polako postajete grobar održive BiH.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online