Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 20.03.2014.
15:51
Ž. Marković - Vesti A

Ešdaun: Rusi ruše i Bosnu

Nakon nekoliko godina izbivanja Pedi Ešdaun se pojavio u Sarajevu i probudio ružna sećanja na period kada je, kao visoki predstavnik u BiH, žario i palio ovdašnjom političkom scenom, nametao zakone, smenjivao zvaničnike, i u potpunosti kreirao politički ambijent.

Pali vatru: Pedi Ešdaun traži ekonomske sankcije za BiH, a posebno za političare
 


Boraveći u Sarajevu kao učesnik seminara o bezbednosti, demokratiji i reformama, Ešdaun je rekao da je međunarodna zajednica napravila grešku kada je kontrolu u BiH prepustila domaćim političarima.


- Za BiH treba uvesti ekonomske sankcije, kao i posebne sankcije za njene političare. Centralni problem BiH je to što nije funkcionalna već je disfunkcionalna zemlja - rekao je Ešdaun. On se pred novinarima prisetio vremena kada je bio glavna politička ličnost u zemlji.

Doveo Dodika?

- Doći u BiH i reći kako ovde treba više intervencije međunarodne zajednice i sankcija, to je strašno - rekla je Dušanka Majkić iz SNSD-a, a Aleksandra Pandurević (SDS) je podsetila da je Ešdaun iz BiH odneo ogroman novac i da je u svojim memoarima priznao da je učinio sve da dovede na vlast Milorada Dodika.
- Ešdaun je deo prošlosti, a uskoro će mu se kao prošlost pridružiti i Milorad Dodik - rekla je Pandurevićeva.

- Veoma sam zadovoljan tim periodom jer je to dovelo do pozitivnih reformi u BiH, a pre svega do hapšenja Karadžića i Mladića, jer sam im razbio mrežu podrške - rekao je Ešdaun.


Uspeo je i da nađe vezu između BiH i Ukrajine i optuži Rusiju da podržava secesioniste i u Ukrajini i u BiH.


- Rusija se protivila evropskom putu Ukrajine i dala im je kredit, a isto to se dešava i u BiH. Rusija ne podržava evropski put BiH, a Republici Srpskoj dala je kredit da ne bi uzimali kredit od MMF-a. Da li je ta podudarnost slučajna? Pitajte ruskog ambasadora - rekao je Ešdaun.


Dok je on to govorio, u Banjaluci je, verovatno ne slučajno, sa predsednikom Miloradom Dodikom razgovarao ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan Harčenko.


- Ešdaun plasira te priče jer unovčava svaku reč u vezi sa BiH. U pitanju su razni senilni tipovi kakav je upravo on i kojima je novac koji su ovde zaradili omogućio da lagodno žive i lagodno lažu - poručio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.03.2014. 16:20
Da sam mladji ...ne bi ti meni dugo hodao po Balkanu mamuti pokvarenu englesku,,Njima se kolonijalistichka svijest iz glave moze izbaciti samo metkom u celo..Dosta je i ovo sto sam napisao ..Ne zelim trositi rijeci na ljudsko smece kao sto je ovaj.
Četvrtak 20.03.2014. 18:32
Ovaj Ešdaun je mjera za pokvarenost, prvljaštinu i smrad ! Daj bože da Škotska proglasi nezavisnost, Sjeverna Irska takodje, da skinu englesku okupaciju već jednom ! Već sam jednom postavio pitanje: kako će se zvati poslije svega " velika britanija "...! I najvažnije..., Nezavisna Republika Srpska, što prije, tim bolje !
Četvrtak 20.03.2014. 17:04
Nije ovako kukumako kad se desilo Kosovo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online